Een beplantingsplan laten maken
13 april 2021 
3 min. leestijd

Een beplantingsplan laten maken

Een beplantingsplan zorgt voor de finesse van je tuin. We kennen het allemaal, de tuin is bestraat, de indeling van het eventuele gazon is gemaakt… het is nu tijd voor planten en de laatste groene styling. Het kiezen van planten is toch wat specialistischer. Er zijn zoveel soorten met verschillende bloeitijden en daar komt nog bij dat iedere plant niet altijd op elke plaats even goed groeit en bloeit. We gaan het voor iedereen gemakkelijker, leuk en overzichtelijk maken. Hoe doen we dat? Met een beplantingsplan op maat. Waar begin je mee?

Maak een foto van je tuin

Begin met het maken van een foto van jouw tuin. Zorg dat niet alleen je borders en/of plantenbakken helemaal op de foto staan, ook de directe omgeving is belangrijk. Staan er bijvoorbeeld grote bomen in de buurt, gebouwen, een straat of hoe ziet de tuin van de buren eruit? Misschien wil je je tuin graag in dezelfde stijl inrichten als de buren, maar toch net even anders zodat het jouw tuin is. Dit zijn allemaal gegevens die bijdragen aan de juiste keuze van planten die jij leuk vindt.

Maak een foto van je tuin voor het beplantingsplan

Maak een foto van je border(s) of bakken.

Schrijf je wensen op

Met hem maken van de foto is de eerste stap gemaakt. Je kunt jouw wensen in kaart brengen. Welke kleuren vind je mooi, maar nog belangrijker is wat vind je helemaal niet mooi. Houd je van weelderige bloemen of is een nette gestructureerde tuin wat je het liefst wilt zien? Hoeveel tijd wil je besteden aan het tuinieren, heb je huisdieren of moet je rekening houden met de omgeving door wat voor een reden dan ook.

Planten bekijken op het tuincentrum

Heb je alle gegevens in kaart gebracht, dan kun je beginnen. Maak een afspraak of kom gewoon gezellig naar ons tuincentrum en samen gaan we aan de slag met het inrichten van je border, plantenbakken of voortuin. Met de gegevens bij de hand is voor ons al veel duidelijk wat de verschillende mogelijkheden zijn. Op het tuincentrum kun je meteen alle planten zien, waardoor je een goed beeld krijgt van wat er in je tuin komt. Ook groei- en bloeimomenten worden dan duidelijk. Wat je nu plant als ‘bijna leeg‘ potje kan in de zomer uitgegroeid zijn tot een waanzinnig mooie plant.

Hoe gaan we te werk?

We maken een fictief lange, kleine of grote border en arrangeren daarin de verschillende planten. We leggen je de kleur, bloeitijd en grootte uit van iedere plant die we samen met je uitzoeken. Alles wordt op maat, kleur en bloeitijd door ons gerangschikt, zodat we er zeker van zijn dat de tuin in ieder geval in jouw tuinplaatje past. Jij maakt vervolgens verschillende foto’s van de opgestelde planten, de planten worden ingeladen en thuis in je eigen tuin kun je ze plaatsen zoals ze op de foto staan. Ideaal!

Het voordeel: op ons tuincentrum heb je een grote keuze aan planten, verschillende opties kunnen meteen doorgesproken worden en hoe leuk is het dat je ter plekke kunt kiezen uit de vele mogelijkheden waar je misschien zelf niet eens aan gedacht hebt. Zo creëer je een optimaal resultaat met het mooiste effect.

Planten uitzetten voor beplantingsplan

Op ons tuincentrum zetten we de planten op de juiste manier voor je neer.

Nazorg beplantingsplan

Het uitzetten van planten in je tuin is niet altijd gemakkelijk ook al heb je de foto’s bij de hand, maar ook daar hebben we aan gedacht. Heb je de planten op de plek staan? Maak een foto en stuur deze naar ons door. We controleren het voor je en als alles goed staat kun je starten met het inplanten. Het blijft natuurlijk belangrijk om te werken met de benodigde verzorgingsproducten. Ook daarin voorzien we je graag van advies. We werken met slechts enkele tuinverzorgingsproducten, zodat het overzichtelijk blijft voor iedereen. Geen tientallen tuinproducten in je schuur.

Weet je zelf hoe je je tuin wil inrichten met planten? Ook hiervoor kom je naar Lepona Tuinarrangeurs. Je vindt er een uitgebreid assortiment tuinplanten en bomen.

Het eindresultaat van het beplantingsplan

Het eindresultaat van het beplantingsplan.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen