Video Aspect Ratio: 4:1

'Hoe moet ik mijn tuin onderhouden?'

Zou je het fijn vinden als iemand met je mee kijkt?

tuinteacher-henny-van-lent

Hoe moet ik snoeien? Hoe verzorg ik mijn gras?

Dit zijn veelgestelde vragen waar ik je graag bij help. Iedere tuin is uniek en heeft een andere verzorging nodig. In deze tijden van het veranderende klimaat, wijzigt ook de manier hoe je met je tuin moet omgaan voor een optimaal resultaat. Iedere boom, plant of struik vertelt zijn eigen verhaal. Is iets te groot of te klein? Heeft het een verkeerde kleur? Als specialist zie ik wat er aan de hand is. Aan de structuur van de plant kan ik vaak zelfs zien of de bodem in orde is. Je hoeft de deur niet uit, want als TuinTeacher kom ik bij je thuis. Ik geef je advies wat voor jouw tuin relevant is. Tuinieren is leuk en met een beetje hulp wordt het nog leuker! 

-

Henny van Lent - TuinTeacher

Veelgestelde tuinvragen

veelgestelde-tuinvragen-hoe-moet-alles-gesnoeid-worden-tuinteacher

Hoe moet alles gesnoeid worden?

veelgestelde-tuinvragen-wordt-deze-boom-te-groot-tuinteacher

Wordt deze boom niet te groot?

veelgestelde-tuinvragen-moet-ik-het-gras-kalk-geven-tuinteacher

Moet het gras bekalkt worden?

veelgestelde-tuinvragen-waarom-is-het-blad-geel-tuinteacher

Waarom is het blad van deze plant geel?

veelgestelde-tuinvragen-veel-mos-in-gazon-tuinteacher

Er zit veel mos in mijn gazon. Wat kan ik doen?

veelgestelde-tuinvragen-welke-bemesting-gebruiken-tuinteacher

Welke bemesting kan ik het beste gebruiken?

veelgestelde-tuinvragen-kan-ik-planten-verplanten-tuinteacher

Kan ik deze planten verzetten, waar moet ik op letten?

veelgestelde-tuinvragen-planten-reageren-anders-tuinteacher

Mijn planten groeien anders dan voorheen, hoe komt dat?

verzorging-tuin-najaar-tuinteacher

Tuinadvies op maat

Wil je ook graag dat je tuin er weer mooi bij staat, maar kom je er zelf niet helemaal uit? De TuinTeacher geeft tuinadvies op maat in je eigen tuin. De natuur ontwikkelt zich op z'n eigen manier, dus verandert het onderhoud ook regelmatig. Wat je vorig jaar toegepast hebt, kan dit jaar weer anders zijn. Tuinadvies in je eigen tuin kan heel verhelderend werken. Je loopt samen met de TuinTeacher door je tuin en krijgt tuinadvies waar jij dit nodig hebt. Alle onderwerpen die voor de kwaliteit van jouw tuin van belang zijn komen aan bod. We kijken welke producten je toegepast hebt en of je misschien extra of andere middelen nodig hebt om je tuin gezond te houden. Noteer al je bevindingen en adviezen in het tuinschrift wat je gratis krijgt. Dat maakt het tuinieren overzichtelijker en makkelijker. Zo weet je wat je per jaar aan voeding geeft, wat de watergift is, wat je aan bodemverbetering gedaan hebt, wat je wilt verplanten, met welke ziektes je te maken hebt gehad...  Door alles goed bij te houden kan je besparen. Plantenziekten, te laat snoeien en bemesten brengen namelijk onnodig hoge kosten met zich mee. 


Naast het onderhoud en snoeien kan de TuinTeacher ook meekijken naar de inrichting van je tuin. Samen met jou geeft ze een voorzet en op basis daarvan kan je zelf aan de slag of een tekening laten maken door onze tuinontwerper. Het advies wat je krijgt sluit aan bij dat wat jij voor ogen hebt. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de natuur. TuinTeacher Henny geeft onafhankelijk advies. Dus ook als je zelf een hovenier hebt, kijkt ze graag met je mee.

Mevrouw van Dongen

53 jaar, Grave

Wat heb ik veel geleerd!

Al jaren past ik hetzelfde trucje toe in de tuin. Snoeien, bemesten, verticuteren van het gras.... Ik vond dat mijn tuin er niet meer zo mooi uit zag, dus heb ik Henny langs laten komen voor een persoonlijk advies. Wat handig! De adviezen en tips hebben mijn tuin goed gedaan. Ik weet nu wat ik het beste kan doen en de tuin staat er weer super mooi bij!

Dé nieuwe manier van tuinadvies

het-voordeel-van-een-tuinteacher-in-eigen-tuin

Persoonlijk advies op maat

De TuinTeacher geeft specifieke tuintips voor jouw tuinsituatie. Geen algemeen advies over gazon- en plantonderhoud, tuinontwerp of herinrichting. Nee, de TuinTeacher kijkt alleen naar jouw tuin. 
het-voordeel-van-een-tuinteacher-in-eigen-tuin

Optimaal resultaat

Met de juiste tips en verzorging van je tuin haal je het beste uit je tuin! Je ontvangt een gratis tuinschrift van de TuinTeacher. Noteer hierin al je bevindingen en tuinadvies. Dit maakt het tuinieren overzichtelijker en makkelijker.
het-voordeel-van-een-tuinteacher-in-eigen-tuin

Kostenbesparend

Met jaarlijks in het voor- en/of najaar de TuinTeacher in te schakelen kan je bezuinigen op de totale onderhoudskosten voor de tuin. Elk jaar is anders, net zoals elk seizoen.
tuinteacher-henny-laat-zien-wat-je-kan-snoeien

Vragen over je tuin? 

Als TuinTeacher kom ik graag bij je langs

30 + jaar

ervaring in de tuinbranche

200 +

tuinlessen per jaar

100%

tevredenheids garantie

De TuinTeacher is echt een uitkomst!

Rozen snoeien... ik vond wel 100 artikelen op het internet hoe je dat het beste kon doen. Ook wilden we wat planten veranderen in de tuin, maar hadden geen idee of dat zomaar kon. De TuinTeacher is dan echt een uitkomst. Je vragen kunnen stellen in je eigen tuin is ideaal. Ik raad het iedereen aan. Het advies is erg verfrissend!

review-mevrouw-van-dongen
John van de Heij

De volgende afspraak staat alweer gepland

We zijn trots op onze mooie tuin, maar door de warme zomer merkten we dat we toch wat advies nodig hadden voor het onderhoud. Henny heeft ons goed geholpen. De volgende afspraak voor volgend jaar staat alweer. Door het juiste advies blijkt het tuinieren opeens zoveel leuker en hoeven we geen hovenier in te schakelen. Twee vliegen in één klap!

review-familie-peters
Familie Peters
noteer-het-tuinadvies-in-het-tuinteacher-tuinschrift
€ 125,-

Tuinles in je eigen tuin?

TuinTeacher Henny van Lent van Lepona Tuinarrangeurs is een ervaren TuinTeacher. Ze heeft al veel particulieren en bedrijven geadviseerd. Als deskundige docent leert ze je om met je eigen tuin om te gaan. Geen algemeen advies over gazon- of plantonderhoud, maar specifieke tips voor jouw situatie. Ook kan ze meekijken naar de inrichting. Wat kan wel en niet. Het advies is onafhankelijk. Met het inschakelen van een TuinTeacher bezuinig je op de totale onderhoudskosten voor je tuin. Met zestig minuten* privé tuinles in je eigen tuin houd je alles fris en de kennis van je eigen tuin up-to-date, zodat je er het hele jaar door optimaal van kunt genieten.


* Afspraken kunnen ingepland worden binnen een straal van 25 km rondom Balgoij. Voor plaatsen buiten deze straal, gelieve contact op te nemen.