tuinontwerp-wijchen-hovenier-1

Tuinontwerp op maat

Jouw wensen vormen de basis van het tuinontwerp

Tuinontwerp, dé sleutel voor de ideale tuin

Een tuin waar je het hele jaar door van geniet, begint met een goed doordacht tuinontwerp. Er bestaat geen vaste formule voor een 'mooie tuin'. Een tuin heeft een persoonlijke touch nodig om er een thuis van te creëren. Binnen dit kader help ik je graag met een ontwerp. Door te investeren in een goed ontwerp, voorkom je onnodige kosten. We kijken samen hoe jouw nieuwe tuin er uit moet komen te zien, waarbij beleving, fraaiheid en functionaliteit in perfecte balans is. Bij Lepona Tuinarrangeurs Wijchen kan je rekenen op een professionele en kundige werkwijze, zodat je uiteindelijk zorgeloos kunt genieten van je (nieuwe) tuin.

-

Wilco van Lent - Ontwerper particuliere en landschapstuinen

ontwerper-wilco-van-lent-maakt-tuinontwerp

het-eindresultaat-van-een-tuinontwerp

30 jaar

toonaangevend in tuinontwerpen

2.500+

tuinen ontworpen

9.0

Gemiddelde klantbeoordeling

ontwerper-wilco-tekent-2d-en-3d-tuinontwerpen

Deskundige tuinontwerper

Bij Lepona Tuinarrangeurs worden alle ontwerpen ontwikkeld door Wilco van Lent. Een creatieve ontwerper met meer dan 30 jaar ervaring in Wijchen en omstreken. Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar wat er mogelijk is en wat je wensen zijn. Wil je een formele of traditionele uitstraling? Moet het kindvriendelijk zijn of ben je op zoek naar een eetbare tuin? Wellicht een combinaties van die twee. Er zijn net zoveel stijlen als smaken. Uiteindelijk telt maar één ding: wat jij zelf van het resultaat vindt. Het ontwerp van een tuin en de praktische mogelijkheden van een tuin worden bij elkaar gebracht tot er een uitgekiende balans ontstaat waar je blij van wordt.  
voordeel-van-een-tuinontwerp

Betrek je tuin bij je huis

Binnen en buiten wordt steeds meer één geheel. We leven buiten, wonen buiten en koken buiten. Hierdoor wordt de tuin steeds vaker gezien als extra kamer.
voordeel-van-een-tuinontwerp

Aandacht voor detail en sfeer

Een van de belangrijkste taken bij een tuinontwerp, is het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Naast de decoratieve elementen, worden ook de functionele elementen niet over het hoofd gezien. 
voordeel-van-een-tuinontwerp

Budget verantwoord

Door creatief om te gaan met materialen kunnen we altijd een mooi en uniek tuinontwerp maken binnen ieders budget, afgestemd op jouw persoonlijke wensen.
voordeel-van-een-tuinontwerp

Toekomst proof

Het ontwerpen wordt afgestemd op de hoeveelheid tijd die je in de toekomst aan onderhoud wilt besteden. Als je hier bij het ontwerp rekening mee houdt, dan bespaar je kosten voor de toekomst.
voordeel-van-een-tuinontwerp

Formaat en (leef)stijl

Of je nu een kleine of grote tuin hebt? Een klassieke of moderne tuin wil? Je een (jong) gezin hebt of juist graag een grote vijver wilt. De tuinontwerper neemt je aan de hand om tot een uniek en creatief tuinontwerp te komen.

In de zomer van 2018 gingen wij inspiratie opdoen voor onze nieuwe tuin. Na zelf wat schetsen gemaakt te hebben liepen we volledig vast. We kwamen in contact met Wilco van Lent. Onze kennismaking verliep meteen erg prettig. We bespraken onze wensen. Nadat Wilco de maten had opgenomen heeft hij een heel verrassend ontwerp gemaakt. Hij heeft, door het stellen van de juiste vragen, een perfect tuinplan gemaakt voor ons. 

familie-van-dijk-review
Fam. van Dijk

Wij vinden veel stijlen mooi en dat maakte het lastig voor ons om een keuze te maken hoe onze nieuwe tuin er uit zou moeten komen te zien. Daarnaast hebben we jonge kinderen waarmee we in het ontwerp rekening wilden houden wat betreft de trampoline en het speelhuisje, zonder dat het een kinderparadijs zou worden. Lepona Tuinarrangeurs heeft ons uitstekend geholpen met een goed ontwerp. Als we vanuit het huis de tuin in kijken klopt het hele plaatje. We genieten er het hele jaar van en zijn uiterst tevreden!

familie-van-der-velde-review
Fam. van der Velde

Van een ontwerp naar een unieke tuin!

tuinontwerper-wilco-maakt-kennis-met-klant

1. Kennismaking

In het eerste gesprek bespreken we jullie tuinwensen, leefstijl en budget. Wat is de huidige situatie en waar gaan we naar toe werken. We bekijken de zonstand, nemen de maten op en we bespreken welke eventuele aanwezige materialen/beplantingen terug moet komen in het ontwerp. Hoe ziet jullie droomtuin eruit? Op basis daarvan adviseren wij welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes er gemaakt kunnen worden voor het ontwikkelen van een uniek tuinontwerp en de uiteindelijke aanleg.

de-ontwikkeling-van-een-3d-tuinontwerp

2. Ontwikkeling van het ontwerp

In overeenstemming gaan wij aan de slag met een persoonlijk, uniek en sfeervol tuinontwerp. Aan de hand van de tuinmaten maken wij een tekening en daarmee creëren we een 2D of 3D tuinontwerp.

de-presentatie-van-een-3d-tuinontwerp

3. Hét ontwerp

Tijdens het tweede gesprek presenteren we het 2D of 3D ontwerp aan jullie. We zullen hierbij een toelichting geven voor de gemaakte keuzes. Uiteraard kan je tijdens dit gesprek ook vragen stellen of ideeën uitwisselen. Nadien is er ruimte voor 1 correctieronde. 

prijsopgaaf-van-een-tuinontwerp

4. Prijsopgaaf

Al ruim 30 jaar ontwerpen en leggen wij tuinen aan, dus is het voor ons mogelijk een realistische inschatting te maken van het kostenplaatje. Aan de hand van deze informatie kan je bewuster keuzes maken voor bepaalde materialen, planten etc.

de-realisatie-van-een-tuinontwerp

5. Realisatie, onderhoud en nazorg

Nadat je het tuinontwerp in ontvangst hebt genomen kan de beslissing genomen worden of Lepona Tuinarrangeurs de tuin gaat aanleggen. Want ook daar kunnen wij jullie bij van dienst zijn. Welke vervolgstappen daar bij komen kijken:


  • Voorbereiden tuinaanleg (leeghalen van de tuin)
  • Uitwerken beplantingsplan (ter inspiratie - breng een bezoek aan het tuincentrum)
  • Uitwerken verlichtingsplan
  • Bestellen benodigde materialen

Wij kunnen je volledig ontzorgen van ontwerp tot en met het aanleggen van de tuin.

Jouw tuin in 3D laten ontwerpen?

Laat je nieuwe tuin ontwerpen door Lepona Tuinarrangeurs uit Wijchen. Jouw tuin is een uniek project. Maak gebruik van onze creativiteit, jarenlange ervaring, technische kennis en vakmanschap. Prijzen voor 2D en 3D tuinontwerpen zijn op aanvraag. Neem vrijblijvend contact op, zodat we jouw tuinplannen- en wensen kunnen bespreken. 

tuinontwerper-wilco-van-lent