planten-gearrangeerd-op-het-tuincentrum-voor-een-tuin

Beplantingsplan

De juiste plantkeuze is essentieel voor de finishing touch van je tuin

Welke planten en kleuren vind jij mooi?

Beplanting is een essentieel onderdeel in de tuin. Deze inrichting van je tuin zorgt voor de finishing touch. Het is dan ook een plan op maat voor iedere tuinliefhebber. Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is en of de tuin volledig vernieuwd wordt of slechts enkele borders een opfrisbeurt nodig hebben; de juiste beplanting maakt het af. Om een goed beplantingsplan te realiseren is creativiteit en plantenkennis nodig. Hoe gaat dit in zijn werk, helpt een beplantingsplan en kunnen planten hergebruikt worden? 


Laat je inspireren door een beplantingsplan en maak gebruik van ons aanbod als je enthousiast bent geraakt.

-

Henny van Lent - TuinTeacher

Laat je helpen met een beplantingsplan door TuinTeacher Henny

Beplantingsplannen vragen om aandacht

vragen-van-klant-welke-planten-zijn-geschikt-voor-mijn-tuin

Welke planten zijn geschikt?

Welke planten zijn geschikt voor jouw tuin en voldoen aan je eisen? Als deze twee niet matchen, staat er extra werk te wachten om de planten enigszins aan het groeien te krijgen. Wat is de bloeitijd, de hoogte, de winterhardheid... noem maar op.
vragen-van-klant-hoeveel-zon-krijgt-mijn-tuin

Hoeveel zon krijgt mijn tuin?

Het is belangrijk om te weten hoeveel zon je planten gaan krijgen? Iedere plek in de tuin krijgt een andere hoeveelheid zon. Waar komen de planten te staan? Beschikken die planten over de eigenschappen om het aantal zonuren te verdragen? Licht is een stimulans die planten nodig hebben om te groeien.

vragen-van-klant-wat-is-de-kwaliteit-van-de-grond

Wat is de kwaliteit van de grond?

Welk soort grond heeft je tuin? Is de grond nat? Ligt er zandgrond of kleigrond? Is de grond verdicht? Als je dit niet weet, dan kan je voor de verkeerde planten kiezen. Zonde van je geld. Als de bodemgesteldheid op voorhand duidelijk is, kan het beplantingsplan hier op aangepast worden.

vragen-van-klant-hoeveel-tijd-wil-ik-investeren-in-onderhoud

Hoeveel tijd wil ik investeren in onderhoud?

Een tuin is altijd in beweging, het groeit en bloeit jaarrond. Hoeveel tijd en geld wil je in de toekomst investeren in je tuin? Denk aan de verzorging, het snoeien, watergeven...
Hoe zou het voor je zijn als een expert meekijkt en meedenkt over alle vragen die je hebt als je je tuin van nieuwe planten wilt voorzien? Is je tuin al bestraat? Dan is er vaak een andere keuze nodig om de beplanting toch als hoofdonderdeel eruit te laten springen. Dit vraagt om kennis en een luisterend oor. Staan er hoge bomen in je tuin? Dan moeten we ervoor zorgen dat je beplanting kiest die genoeg licht hebben wanneer de zon door de bomen druppelt. Wil je de bloembakken tegen de schutting voorzien van nieuwe planten, waarvan de ene in de zon ligt en de andere in de schaduw? Creativiteit is dan gewenst. Niet iedereen vindt alles mooi, maar we willen het liefst het hele jaar door bloemen, bladkleuren en als het even kan een boom voor natuurlijke schaduw. Dat is gezien de laatste zomers zeker geen overbodige luxe. Wil je een moderne tuin met strakke lijnen of een natuurlijke tuin? Onderhoudsvriendelijk? Welke planten kunnen eventueel blijven staan, wat moet eventueel verplaatst worden? Er is werk aan de winkel, tijd om keuzes te maken. Wat je kiest is afhankelijk van allerlei factoren in de tuin. Het maken van een beplantingsplan vraagt om gedegen kennis, aandacht en creativiteit. Wij verzorgen op maat gemaakte beplantingsplannen, volledig afgestemd op jouw budget en wensen. Wil je graag zien om welke planten het gaat? TuinTeacher Henny laat je graag de planten zien op ons tuincentrum. Uiteraard kunnen wij ook het arrangeren en inplanten verzorgen.

De voordelen van een beplantingsplan:

  • Advies en kennis van onze tuinexperts
  • Langer genieten van je tuin
  • Minder tuinonderhoud door juiste keuzes
  • Verrassende plantcombinaties
  • Kostenbesparing
  • Jaarrond groei en bloei
  • Bevordert biodiversiteit van je tuin
  • Volledig afgestemd op jouw wensen
tuinteacher-henny-geeft-advies

Ik neem je bij de hand

en samen komen we tot een succesvol en

persoonlijk beplantingsplan, volledig 

afgestemd op jouw wensen.

klant-chantal-van-haren

We zijn onlangs verhuisd, na wat aanpassingen in huis was het tijd om de tuin eigen te maken. Deze vonden we al erg mooi, maar toch wilden we er graag wat van ons zelf aan toevoegen. We besloten om voor nieuwe planten te gaan. We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Henny heeft ons erg goed geholpen door de juiste vragen te stellen wat voor ons belangrijk is en hoe wij graag in onze tuin leven. Aan de hand daarvan heeft zij een beplantingsplan gemaakt naar onze wensen en budget. Dit was ons zelf nooit gelukt. Inmiddels is de tuin aangeplant en genieten we ieder seizoen van alles wat bloeit en groeit. 

Chantal van Haren

Kan jij hulp gebruiken bij een beplantingsplan?

Het groene hart van je tuin is onmisbaar. Kies voor de juiste planten die passen bij jouw levensstijl, tijd, budget, smaak en wensen en laat je helpen door TuinTeacher Henny van Lepona Tuinarrangeurs. Profiteer van haar jarenlange kennis, creatieve ideeën, vakmanschap en ervaring. Plaats je aanvraag, zodat wij contact op kunnen nemen om jouw tuinplannen- en wensen te bespreken. De investering voor een beplantingsplan is afhankelijk van jouw wensen en de oppervlakte van de te beplanten delen.