Planten kiezen voor je tuin? | Zo doe je dat!
28 april 2023 
2 min. leestijd

Planten kiezen voor je tuin? | Zo doe je dat!

Hoe kies je de juiste planten voor de juiste plaats?

Omdat het voorjaar in volle gang is, zijn we volop bezig met het inrichten van onze tuinen, balkons en terrassen. De meest gestelde vraag in deze tijd is: ‘Waar moet ik beginnen als mijn tuin plant-klaar is, maar ik de kennis niet heb over de soorten en de groeiplaatsen van al het groen?’ Dan zijn wij er om je te helpen, zowel op locatie als op ons plantencentrum. Het ruime assortiment planten en bomen gecombineerd met onze kennis en jouw smaak zorgen ervoor dat jouw tuin in korte tijd aangeplant is en er mooi uitziet.

Planten kiezen op het tuincentrum

  • Als eerste bespreken we welke grondsoort (bodem) jouw tuin heeft (klei, zand, veel water, weinig water, maar ook of er humus aanwezig is). Middels  een kleine proef die wij onze klanten vooraf laten doen krijgen we een goed (eerste) beeld van de kwaliteit van de grond in de tuin.


  • We maken een ‘minituin’ op ons tuincentrum waar we de maten nabootsen van jouw border of bloembak, ook bespreken we de zon- en schaduw uren zodat we je uit kunnen leggen waarom iets wel of niet geplant kan worden.
  • Samen kiezen we planten uit en kijken bewust naar jouw kleurkeuze, maar ook naar een tuin waarin jaarrond wat te beleven is.
  • We verzamelen de planten en zetten ze op afstand uit zodat je een visueel beeld hebt van hoe het er uit komt te zien.
  • Je maakt een foto of video, zodat je later precies weet waar de planten in je tuin moeten komen te staan en wat de juiste plantafstand is.

Beplantingsplan laten maken

  • Daarna bespreken we de benodigde verzorgingsproducten en bemesting voor een goede start. Dit neem je mee in de juiste dosering zodat er niets fout kan gaan.
  • We leggen uit hoe je moet aanplanten en waar je specifiek op moet letten.
  • Samen laden we de planten in of als het veel is maken we een afspraak over de bezorging.
  • Tot slot zet jij de planten netjes in je tuin op de juiste plaats. Je maakt een foto of video en stuurt deze naar ons op. We controleren alles nog een keer op afstand en jij kunt starten met het aanplanten van je tuin.

Wil je liever volledig ontzorgd worden wat betreft de beplanting? Vraag dan naar de uitgebreide mogelijkheden.

Planten uitzetten voor beplantingsplanWe bootsen jouw border of bloembak na op ons tuincentrum.

Algen of mos op het terras

Is je terras groen? Heb je last van algen of mosvorming? Vraag ons naar de natuurlijke mos- en algenverwijderaar, zodat je het biologisch leven in de bodem zo min mogelijk belast.

Het groeiseizoen is weer in volle gang, voor mij als Plantengodin een belangrijke tijd om iedereen te helpen!


Over de schrijver
Reactie plaatsen