arrow_drop_up arrow_drop_down
29 juni 2015 

Tips voor Hortensia verzorging

Hortensia verzorging is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kan letten. Met de volgende tips kan je elk jaar weer genieten van een prachtig bloeiende hortensia!

Tips: Hortensia verzorging

Heb je een mooie hortensia gekocht? Wij geven je tips voor de juiste verzorging, zodat je langer van je Hortensia kan genieten.

Hortensia planten

Geef je Hortensia een goede start door hem goed te planten. Een Hortensia kan je zowel in een pot als in de volle grond zetten, het liefst in halfschaduw of zon voor een mooie en uitbundige bloei.

Als je de Hortensia in de volle zon plant, houd er dan wel rekening mee dat je extra veel water moet geven. Voordat je je Hortensia in de grond zet, plaatst hem eerst een paar minuten in een emmer water. Zo kan de kluit zich goed volzuigen.

Flink veel water geven

De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.

Speciale Hortensiagrond nodig?

Wij gebruiken geen speciale Hortensiagrond, maar gewoon potgrond van goede kwaliteit.

Hortensia bemesten

Voor het bemesten van gebruiken wij onder andere Plantacote®. Dit product zorgt voor voeding en versterking van de plant. Daarnaast kijken we ook naar de bodem van je border. Heeft deze nog iets nodig om gezond te zijn? Want een mooie Hortensia begint met een goede bodem.

We helpen je graag met het kiezen van de juiste bemesting en bodemverbetering. Je kan ons hierover mailen, bellen of je vraag stellen in ons tuincentrum.

Reactie plaatsen