Kalanchoë, oersterke vetplant
29 oktober 2014 
1 min. leestijd

Kalanchoë, oersterke vetplant

De Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren, variërend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. De felle kleuren steken prachtig af tegen het glanzende groene blad.

De Kalanchoë doet het niet alleen goed als kamerplant. Zolang het buiten niet te koud is voelt hij zich ook prima op je terras of balkon.

Kalanchoë verzorging

De Kalanchoë is niet alleen mooi, ook nog eens erg makkelijk in de verzorging. De plant vraagt weinig en geeft veel terug.

Verzorging binnen

Geef de Kalanchoë in de zomer wekelijks een scheutje water, in de winter elke veertien dagen. Voor het mooiste resultaat doet u elke 2 à 3 weken een scheutje plantenvoeding bij het gietwater. Kamertemperatuur is ideaal voor deze plant, maar de Kalanchoë doet het ook uitstekend tussen 12° C en 25°C. Zet de plant bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan goed tegen felle zon. De Kalanchoë houdt niet van vorst. Zodra de nachtvorst voorbij is kan de Kalanchoë weer naar buiten.

Verzorging buiten

Zet hem in een ruime pot of bak met andere Kalanchoë’s ergens in de tuinkamer, op het terras of in de tuin. Het liefst op een lichte plaats. Buiten bloeit hij nog rijker en uitbundiger dan binnen. De Kalanchoë heeft niet veel water nodig, een matig vochtige grond is perfect. Maandelijks een scheutje plantenvoeding is voldoende en de uitgebloeide bloemetjes hoeven niet verwijderd te worden. Haal de planten op tijd voor de eerste nachtvorst binnen.

Nog meer leuke dingen lezen? 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
viviane van den wyagaert
Door

viviane van den wyagaert

op 21 Sep 2015

Geachte, Kalanghoé,vetplant met bloemetjes, maar: ik zit met iets lastigs : hoe komt het dat de bloemetjes steeds verdrogen of verdorren en afvallen daarna heb ik een mooie maar zonder bloemen vetplant over die blijft groeien wat doe ik nu mis aub? beste groeten Viviane en hond Duke (border collie van 17j.

Lepona Tuinarrangeurs
Door

Lepona Tuinarrangeurs

op 25 Sep 2015

Beste Vivian, Als het goed is komen er na een tijdje gewoon weer nieuwe bloemetjes. Dit kan alleen wel een paar weken duren. Groetjes, Team Lepona Tuinarrangeurs

Gerda Pons
Door

Gerda Pons

op 06 Feb 2023

Mijn kalanchoe laat z,n bloempjes hangen en de knopjes verdrogen..help..

Reactie plaatsen