Tip: Eerst kalk strooien, dan bemesten
06 maart 2015 
0 min. leestijd

Tip: Eerst kalk strooien, dan bemesten

Dit is heel erg belangrijk voor een mooie en gezonde groei, maar ook om onkruid te voorkomen. Bij een te zure grond kunnen bomen, planten en gras namelijk niet voldoende voedingsstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruid meer kans.

Andere voordelen van kalk strooien

  • Gunstig voor het bodemleven
  • De grond wordt luchtiger

Kalk op zich is geen meststof, maar een middel om je borders en gazon in conditie te krijgen en voor te bereiden op het bemesten. Vooral de buxus en lavendel hebben nu veel behoefte aan kalk.

Vergeet niet dat je na het strooien van kalk minstens twee weken wacht met bemesten. 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen