Tips om mos in het gazon te bestrijden
08 februari 2015 
0 min. leestijd

Tips om mos in het gazon te bestrijden

Mos is het gazon komt vaak voor. Meestal zorgt mos ervoor dat je gazon schade oploopt. Om je gazon mooi en gezond te houden, is het daarom belangrijk om het mos te verwijderen. Mos vormt een dikke laag over en door het gras, het neemt het regenwater op waardoor uw gazon verdroogt en het gras kan niet meer goed wortelen.

Mos in het gazon heeft verschillende oorzaken

  • Meestal vormt mos zich op donkere en vochtige plekken. Gras kan niet goed tegen weinig zon en nattigheid. Hierdoor valt het gras weg en komt er mos voor in de plaats.
  • Te kort maaien kan ook een oorzaak zijn. Het mos neemt dan makkelijker de plaats van het gras in.
  • De grond is te zuur. Gras verzwakt op zure grond, mos groeit juist goed op zure grond.

Tips om mos in het gazon te bestrijden

  1. Maai je gazon niet te kort en laat het gras liggen als je gemaaid hebt.
  2. Strooi kalk bij een te zure grond. Zorg dat er minstens 6 tot 8 weken tussen kalk strooien en bemesten zit.
  3. Om mos te verwijderen is het nodig om je gazon te verticuteren.
  4. Bemest je gazon in het voorjaar met organische meststoffen. Zo wordt het gazon gevoed en krijgt het een betere weerstand tegen droogte, vorst en mos.

Meer weten? Lees meer informatie over uw gazon bemesten, neem even contact op of kom langs in ons tuincentrum voor advies.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen