Gazon bemesten in het najaar

Gazon bemesten in het najaar. Je gazon moet in het groeiseizoen regelmatig bemest worden. Maar hoe zit dat in de herfst? Hier vind je onze tips om je gazon te bemesten in het najaar.

Gazon bemesten in september

In september moet er meestal nog wekelijks gemaaid worden, daarnaast kan je gazon nog bemest worden.

Gazon bemesten in oktober

Oktober is de belangrijkste maand voor het gras. In deze tijd zorg je ervoor dat je gazon goed de winter doorkomt. Wat kun je doen?

  • Verticuteer je gazon als het nodig is.
  • Maai je gazon deze maand eventueel voor het laatst, op 4-5 centimeter. Het is belangrijk dat je vooral niet te kort maait zo vlak voor de winter.
  • In oktober heeft je gras ook nog een laatste bemesting nodig om gezond en sterk te blijven. Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar, zoals Scotts Pre-Winter bemesting. Dit is een speciale meststof om je gazon gezond en sterk de winter door te helpen.

Gazon bemesten in het najaar

Wat kun je nog meer doen aan tuinonderhoud in het najaar? Het najaar is het moment om je tuin goed winterklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan bomen en struiken snoeien, de tuin bemesten en planten en bomen verplanten.

Heb je vragen over je gazon bemesten of het gebruik van Scotts Pre-Winter gazonbemesting? Als groen kenniscentrum willen wij je graag helpen met je tuin. Kom langs in ons tuincentrum in Balgoij of neem contact op.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen