Tuin bemesten in de zomer

De zomer is begonnen en tuinen zijn op hun mooist met een zee aan bloemen, glanzend groen en de vrolijke vlinders en bijen die er rondvliegen. Om zo lang mogelijk te genieten van je planten, bomen en een diepgroen gazon is het belangrijk om ze op tijd te blijven verzorgen en bemesten. Geef planten waar je iets vreemds aan ziet meteen aandacht. Planten halen hun energie uit de bodem en hebben net zoals wij eten en drinken nodig om te groeien. Door planten op tijd te verzorgen zijn ze minder vatbaar voor ziekten en plagen zoals bladluizen, taxuskevers, spint, meeldauw, roest en meer.

Planten waar je iets vreemds aan ziet – waar let je op?

 • Heeft je plant weinig of te kleine bloemen? 
  Zorg voor voldoende kali.
 • Is het blad niet mooi groen en/of heeft het blad gele nerven?
  Geef bladbemesting van Natural Green, een natuurlijk product die de weerstand van de planten verhoogd. De bladkleur herstelt evenals de vitaliteit van de plant.
 • Verkleurd je boom nu al?
  Geef voeding en kijk of de bodem niet verdicht is (de bodem is samengeperst). Bij een verdichte bodem kan er geen zuurstof bij de wortels komen. Maak de grond rondom de boom goed los, zonder de wortels van de boom te beschadigen.
 • Verliezen bladhoudende planten veel blad?
  Stuur je planten bij met een bladbemesting zoals Natural Green in combinatie met OPF Granulaat. OPF Granulaat is een biologische langzaamwerkende meststof. Gedurende de eerste 30 dagen komt 50% vrij en de overige 50% komt langzaam vrij. Planten ontwikkelen een grotere weerstand tegen stress.
 • Word je gazon geel?
  Kies voor langwerkende meststoffen die niet makkelijk uitspoelen en verbranding geven zoals de meststoffen van Landscaper Pro. In het voorjaar gebruik je de New Grass, in de zomer de All Round en in het najaar de Pré Winter bemesting. Door je gazon drie keer per jaar te bemesten met de juiste voedingsstoffen blijft het gezonder, groeit het beter en is het minder gevoelig voor mos en onkruid.
 • Onkruid in je gazon?
  Gebruik een bemesting met een onkruidbestrijder (2 in 1).
 • Zie je taksterfte bij de coniferen?
  Geef voldoende water onder bij de wortel en geef een wortelstimulator zoals Biovin en Terra Fertiel in combinatie met OPF Granulaat. Strooi dit af met een dun laagje compost.
 • Worden je coniferen van binnenuit bruin?
  Voeg dan extra Magnesium (bitterzout) toe. Bitterzout zorgt voor mooie groene takken en verhoogt de weerstand van coniferen. Bitterzout kun je oplossen in water of kan gestrooid worden.

Heeft de plant gele randen rondom de bladeren? Stuur bij met de juiste (blad)bemesting!

Tuin bemesten in de zomer

We gaan voor een gezonde zomertuin en daarom geven we je graag nog enkele tuintips. We hebben de afgelopen periode veel last gehad van de droogte waardoor we veel meer water hebben gegeven. Hierdoor zijn er tekorten ontstaan in de tuin en deze gaan we aanvullen:

Iedere plant of boom heeft vitamines nodig om te groeien. Verzorg dus niet alleen de plant boven de grond, maar vergeet zeker de wortels en de bodem niet.

TIP! Naast bemesten in de zomer, betekent mooi weer ook water geven! Maar wel op de juiste en meest efficiënte manier. Lees hier onze tips over water geven in de zomer aan bestaande en nieuwe beplanting.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen