Extra bemesten door uitspoeling van voedingsstoffen
11 september 2023 
in Snoeien
2 min. leestijd

Extra bemesten door uitspoeling van voedingsstoffen

De zomer is alweer bijna voorbij. Waar we jaarlijks te maken hebben met lange droge periodes hebben we deze zomer juist veel te maken gehad met regen. Daarom is het belangrijk dat je je tuin goed in de gaten houdt. Extra bemesten van borders en gazon is noodzakelijk, omdat voedingsstoffen zijn uitgespoeld.

Welke bemesting voor welk groen?

Voor het gazon, planten in potten en bakken borders zijn verschillende soorten bemesting te gebruiken. Gebruik alle bemesting in combinatie met de bodemverbeteraar Biovin en bodemactivator Terra Fertiel. Ze stimuleren de plantengezondheid, groei, weerstand en opname van belangrijke voedingsstoffen.

biovin-terra-fertiel-tuinverzorging

Gazon: All Round Bemesting

All Round bemesting is een langzaam werkende gazonbemesting voor een duur van 4-5 maanden. Het stimuleert de wortelontwikkeling van het gras en is in het najaar op te volgen met de Pré-Winter bemesting. Het toegevoegde magnesium verbetert de graskleur.

Bestel All Round gazonbemesting hier.

Potten en bakken: PHC Healthy Start Tabletten

Bemesten kan niet gemakkelijker met deze organische meststof tabletten. Gebruik ze voor pot-, kuip- en hangplanten. Eenvoudig in de grond te drukken bij de wortels. De langzaamwerkende meststof wordt geleidelijk afgegeven en werkt in tegenstelling tot kunstmest een heel jaar. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om te geven om de planten gezond de winter in te laten gaan.

Bestel PHC Healthy Start Tabletten hier.

bemesten-phc-tabletten

Borders: OPF of All Round-bemesting

OPF Granulaat is een biologische en plantaardige meststof, eveneens langzaam werkend. Het verbetert het bodemleven en verhoogd de weerstand van de planten tegen stress. Het dient toegepast te worden bij droog weer.

Bestel OPF Granulaat hier.

Groenblijvende hagen en coniferen: magnesium

Voeg wat extra Magnesium (bitterzout) toe bij groenblijvende hagen en coniferen. Bitterzout zorgt voor mooie groene takken en verhoogt de weerstand. Bitterzout kun je oplossen in water of kan gestrooid worden.

Bestel Bitterzout hier.

Een voedingstekort bij planten

Een plant reageert altijd via het actie-reactie systeem. Het effect van een tekort aan voeding bij een plant zien we pas weken later. Daarom is het belangrijk dat we onze planten en het gazon wat extra aandacht geven door het toepassen van bemesting in combinatie met biovin en Terra Fertiel zodat ze over enkele maanden sterk en gezond de winter in kunnen.

Bladziekten of insecten?

Zijn er meer dingen die opvallen aan je tuin? Bijvoorbeeld bruine vlekken op het blad, witte meelachtige schimmel, aangetast blad door insecten. Maak er een foto van en kom langs op ons tuincentrum. We adviseren je graag, zodat planten gezond blijven. Door je tuin op de juiste manier te verzorgen bespaar je groen, geld, frustratie en natuur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen