Richt je tuin in op het tuincentrum
27 mei 2019 
2 min. leestijd

Richt je tuin in op het tuincentrum

Bomen en planten zijn ingeburgerd in ons leven en als geen ander vinden wij het een eer om zoveel mogelijk consumenten te stimuleren om in het groen te werken, te ontspannen en te genieten.

Drempels verlagen

We merken dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in bomen, planten en alles wat daar bij hoort. Maar vaak weten ze niet goed waar en hoe ze moeten beginnen. Daarnaast wil iedereen het ook graag makkelijk hebben in de tuin. Voor ons ligt daar dé uitdaging, het samenvoegen van Tuin-interesse in combinatie met het ‘makkelijk tuinieren’.

Tuininteresse

De meeste vragen die wij van veel tuinbezitters krijgen zijn:

 • het moet makkelijk zijn
 • weinig onderhoud vragen
 • niet te hard groeien
 • groen blijven in de winter
 • en het hele jaar mooi bloeien en ….
 • hoe houden we zelf de planten mooi en gezond voor de toekomst?

Dit zijn precies de vragen waar wij rekening mee houden als we voor jou de tuin weer helemaal groen gaan inrichten of als we je adviseren over planten en bomen.

Tuin inrichten op het tuincentrum

Makkelijk tuinieren

Voor de toekomst is ‘Makkelijk tuinieren’ toch de grootste uitdaging. We praten al over de automatische tuin (denk aan watersystemen, maairobots en verlichting), maar de juiste keuze die we graag maken voor onze planten en bomen ligt toch iets anders. Om het nog makkelijker te maken en jouw groene vingers te stimuleren helpen wij iedereen op een individuele manier. Hoe maken we het anders, leuker en persoonlijker?

We richten je tuin al een beetje in op ons plantencentrum.

 • hierdoor heb je meer zicht op de plantcombinaties wat betreft kleur- en bladdesign
 • laten we je de leukste groeninspiratie zien waar je misschien zelf niet aan had gedacht
 • kunnen we combinaties altijd meteen aanpassen
 • wordt de verzorging van de planten besproken
 • weten we welke producten je gaat gebruiken om de planten in je tuin een gezonde doorstart te geven
 • is het aan de hand van een lijst of foto makkelijker om een goede nazorg te geven…

Zelf je groene tuin inrichten is nog nooit zo leuk en gezellig geweest met jouw persoonlijke Groenshopper en TuinTeacher ineen. Het is natuurlijk ook heerlijk om helemaal zelf of samen met jouw hovenier of groenliefhebber je tuin in te richten. Ook dan kun je jezelf vermaken op ons tuincentrum, waar planten altijd in de meerderheid zijn en waar we klaar staan met onze kennis.

TuinTeacher helpt met inrichten van border

‘Tuinboeket’ zomerbloeiers doen hun uiterste best

Iedere tuin verdient een tuinboeket die het hele seizoen bloeit. Hiervoor zijn zomerbloeiers zo mooi om te gebruiken. Combineer ze tussen heesters, bomen en vaste planten en je tuin krijgt ieder seizoen een ander verrassend aanzicht. Makkelijke soorten voor tuin en terras zijn:

 • Streptocarpus (mooie blauwe bloempjes die iets later in het seizoen volop in bloei staan)
 • Calibrachoa (bloeien uitbundig, zijn makkelijk in de verzorging en verkrijgbaar in heel veel kleuren)
 • Verbena (laat zich makkelijk combineren en is er ook in veel kleuren)…..

Natuurlijk is er nog veel meer en er zijn dit jaar weer opvallende, nieuwe kleuren die het net wat spannender maken.

Planten verrassen je altijd, wij willen hier leuk en vernieuwend in zijn.

Wist je dat onze tuinadviezen in het voorjaar en najaar wekelijks te vinden zijn in diverse kranten zoals De Wegwijs, de Maas & Waler, Het Gemeentenieuws en Weekblad Arena?

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen