Planten in top 10 van cadeau's
01 december 2020 
2 min. leestijd

Planten in top 10 van cadeau's

Planten hebben al geruime tijd een warm plekje in ons hart, maar toch gaat de vergroening nog niet zo hard. Als we het nieuws horen dan strijden we met z’n allen om de meest groene en duurzaamste titels die er te behalen zijn, maar wat wordt er nu concreet gedaan als we om ons heen kijken? Laten we kleiner beginnen door elkaar te verrassen met planten. Hoe sportief zou het zijn als met name de overheid, onze eigen gemeenten, banken maar ook grote zorginstellingen zich zouden inzetten voor het geven van groen. Planten moeten weer in de top 10 van cadeau’s komen.

Planten zijn goed voor ons welzijn

Een klein beetje groen blijkt al verassend veel invloed te hebben. Natuur is een vluchtheuvel waar iedereen gebruik van kan maken in en om hun woning. Een huis met uitzicht op een groene levende tuin is stimulerender dan een tuin waarbij stenen of grauwe muren de overhand nemen. Natuur nodigt ook uit om naar buiten te gaan en zo zijn er nog veel meer redenen dat planten en bloemen nodig zijn voor ons welzijn.

Kleine stappen zetten doe je zelf

Om iedereen te vergroenen is de stelregel, zoals velen deze al kennen, vergroen de wereld, begin bij jezelf. Zo kun je een extra plantje aan jezelf cadeau geven, maar hoe leuk is het om planten te krijgen of zelf cadeau te geven aan anderen. Dit is niet iets waar je altijd aan denkt en het heeft ook een beetje een vrouwelijke image… maar dat is zeker niet zo. Het is allang bewezen dat iedereen wel iets heeft met planten en daar hoef je echt geen vrouw, man of ervaren tuinier voor te zijn met de meest groene vingers.

Geef een plant cadeau

Planten en verduurzamen van de gemeente

Wat kunnen gemeenten en andere grote instellingen doen? Geef eens een plant extra aan alle inwoners. Op deze manier maak je iedereen groener, je creëert een duurzame gemeente en stimuleert iedereen om het voorbeeld te volgen. Geef het de naam voortuinplant en er is een stimulans voor iedereen om te gaan planten. Het resultaat: een groene, groenere, groenste gemeente.

Laten we hier gezamenlijk budget voor vrij maken, want wat zou het geweldig zijn als na een eerste inzet veel meer mensen mee gaan doen. Groen resultaat geeft namelijk iedereen de motivatie om zelf ook iets extra groens te doen. Het welbekende sneeuwbaleffect waarbij de sneeuwbal als maar groter wordt.

Met planten als cadeau krijg je een groene gemeente

Geef een plantenpakket cadeau

Tijdens deze feestelijke decembermaand zijn eindejaarsgeschenken, bedankjes, sinterklaas- en kerstcadeaus niet weg te denken. Denk vernieuwend, anders en groen… geef een plantenpakket cadeau. Er is voor iedereen wel iets leuks voor in huis, op het terras of in de tuin. Groen maakt je blij! Hét cadeau wat leuk is om te geven én te krijgen.

Het maakt niet uit in welke maand of jaargetijde… groen is de hippe factor van nu.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen