Groen Genieten Wijchen, hét podium voor groen
02 april 2019 
2 min. leestijd

Groen Genieten Wijchen, hét podium voor groen

Soms is het doorgeven van passie iets waar je niet aan voorbij kunt en wilt gaan. Het is net als een geboorte, je wilt iedereen laten weten hoe mooi en fantastisch het is. Zo is het ook met ons Tuinevent Groen Genieten Wijchen. Samen met ons team hebben we ons sterk gemaakt om bomen, planten, bloemen en de kennis daarvan een podium te geven. We zijn gegroeid naar ‘de partij van de planten‘ en de verzorging daarvan.

Bomen en planten als middelpunt

Voor veel planten is het in deze tijd makkelijker om in het middelpunt te staan dan in de zomer. Nu is er nog niet veel groen-concurrentie. Het zijn dan met met name de bladhoudende en vroegbloeiende planten welke de aandacht trekken. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd na een winterperiode. Wat wij iedereen juist graag willen laten zien, is de charme van bladhoudende planten, bomen en de vroegbloeiende planten en bloemen in combinatie met de planten die nog niet zo ver zijn om in het vroege voorjaar al te stralen in de tuin.

Keuze in het voorjaar is vaak bepalend

De meeste keuzes voor groen worden in het voorjaar gemaakt, waardoor het vaak voorkomt dat de tuin al vol staat voordat een zomerbloeiende plant of boom zich heeft kunnen laten zien. De balans zoeken in soorten en variëteiten van planten en bomen wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat de natuur verandert, maar het oppervlakte wat besteed kan worden aan groen wordt ook steeds kleiner. Het is dus van belang dat we ons gaan verdiepen in een ruimere plantkeuze welke ieder seizoen zijn waarde geeft aan je tuin. Niet alleen voor jezelf als het om kleur, geur en bloei gaat, maar ook voor vogels, vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Kennis over de groene wereld

Tijdens het tuinevent Groen Genieten Wijchen is niet alleen onze vakkennis aanwezig dit weekend, ook komt er op beide dagen tussen 10.00 en 11.00 uur een gazon professional die je uitleg geeft over:

  • de groei van het gazon in je tuin
  • waar je aan moet denken om onkruid en mosvorming zoveel mogelijk te voorkomen
  • waarom beluchten van essentieel belang is
  • waar je op moet letten bij de keuze van grassoorten

Er is een professional aanwezig die je vertelt wat natuurlijke bestrijding voor de tuin kan betekenen, uitleg over het gebruik van elektrisch gereedschap en natuurlijk ontbreekt de tuinontwerper niet in het geheel.

Genieten en ontspannen

In dit weekend maken we ook een mooie verbinding tussen het genieten in het groen en de ontspanning, welke we allemaal nodig hebben in ons drukke leven. Deskundigen op het gebied van algehele ontspanning staan de hele dag tussen alle bomen en planten om jouw een heerlijk uitgerust gevoel te geven.

Maar je kunt ook een wandeling maken in ons groeiende park of genieten van het uitzicht op de berg. Kinderen kunnen volop spelen en voor iedereen is er de uitdaging om mee te doen met het bouwen van zandsculpturen, het betreden van het blotevoetenpad of om kennis te maken met de wereld van electrische freestyle (heerlijk voor iedereen die van actie houdt). De Snoepwinkel van het groen voert de boventoon en als kers op de taart zijn er mooie prijzen te winnen met als hoofdprijs  een Tuinmetamorfose t.w.v. € 1000,-.

Redenen om je te verwelkomen zijn er in overvloed, dus hierbij is iedereen van harte uitgenodigd op 13 en 14 april bij Groen Genieten Wijchen.

Welkom namens, Team Lepona Tuinarrangeurs & Team Groen Genieten Wijchen.

Wist je dat onze tuinadviezen in het voorjaar en najaar wekelijks te vinden zijn in diverse kranten zoals De Wegwijs, de Maas & Water en Weekblad Arena?

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen