Green October bij Lepona
14 oktober 2020 
2 min. leestijd

Green October bij Lepona

Green October

De maand oktober is bij uitstek dé maand om een frisse wind te halen door je tuin. Niet achterover leunen, maar aan de slag gaan tussen al het groen. Wij willen iedereen stimuleren om te tuinieren en bewust te planten. Tuinieren is niet saai of vermoeiend. Je krijgt er juist energie van! Voor ons geen ‘Black Friday’ in november, maar in oktober de hele maand lang een groen feest waarin we opvallende planten in de schijnwerpers zetten voor een speciale ‘Green October‘ prijs. Wekelijks komen nieuwe deals online! Dus houd het in de gaten.

Bomen en planten zijn een levend schilderij tijdens de herfst. Prachtige bladkleuren, bessen, takkleuren… het najaar is een lust voor het oog. Er is zoveel waarvan we nog kunnen genieten. Sommige zomerbloeiers pronken zelfs nog in de tuin of op het terras (dek ze bij koud weer af). Door de warme bodemtemperatuur is het nu het ideale moment om aan te planten in je tuin. Planten die nu volop in bloei staan of hun schoonheid laten zien, maar ook planten die je in het voorjaar of zomer verrassen. Tijdens deze periode van het jaar is tuinieren een feest en kunnen tuinen net zo groen en kleurrijk zijn als in de zomer.

Green October Deal – Week 3

In de derde week zetten we naast de klimplanten, de vlinderstruik, prostanthera en kalmia, ook de Skimmia’s in het zonnetje! Skimmia’s zijn vier-seizoenen-wonders en zorgen ervoor dat je tuin het hele jaar door straalt met bloemen, bladkleuren en bessen. Het is een must have voor iedere tuin, balkon of terras!

Green October Deal: Skimmia

 

Green October Deal – Week 2

In de tweede week zetten we deze drie toppers in het zonnetje voor een waanzinnige prijs:

  • Vlinderstruik (Buddleja), er zit nu misschien geen blad meer aan maar volgend jaar zal hij je verrassen met mooie witte, blauwe of roze bloemen. Het is een opvallende verschijning in je tuin en bloeit van juli tot oktober.
  • Prostanthera cuneata, een prachtige wintergroene sierheester. De plant bloeit van mei t/m augustus met witte bloemetjes.
  • Kalmia Latifolia, bloeit in mei en juni met witte en lichtroze bloemen. Hij wordt ook wel de lepelboom genoemd. Hij groeit langzaam en behoudt zijn blad in de winter.

Green October Deals: vlinderstruik - prostanthera - skimmia

Klimplanten Deal

In de Green October maand trappen we af  met verticale groeiers, de klimplanten. Deze maand alle geselecteerde verticale bloeiers, zoals Clematis, druiven, bramen en meer, voor slechts: € 5,50 p.s.

Green October Deal: Klimplanten

 

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen