arrow_drop_up arrow_drop_down

Green October bij Lepona

Green October

De maand oktober is bij uitstek dé maand om een frisse wind te halen door je tuin. Niet achterover leunen, maar aan de slag gaan tussen al het groen. Wij willen iedereen stimuleren om te tuinieren en bewust te planten. Tuinieren is niet saai of vermoeiend. Je krijgt er juist energie van! Voor ons geen ‘Black Friday’ in november, maar in oktober de hele maand lang een groen feest waarin we opvallende planten in de schijnwerpers zetten voor een speciale ‘Green October‘ prijs. Wekelijks komen nieuwe deals online! Dus houd het in de gaten.

Bomen en planten zijn een levend schilderij tijdens de herfst. Prachtige bladkleuren, bessen, takkleuren… het najaar is een lust voor het oog. Er is zoveel waarvan we nog kunnen genieten. Sommige zomerbloeiers pronken zelfs nog in de tuin of op het terras (dek ze bij koud weer af). Door de warme bodemtemperatuur is het nu het ideale moment om aan te planten in je tuin. Planten die nu volop in bloei staan of hun schoonheid laten zien, maar ook planten die je in het voorjaar of zomer verrassen. Tijdens deze periode van het jaar is tuinieren een feest en kunnen tuinen net zo groen en kleurrijk zijn als in de zomer.

Klimplanten-Deal

In de Green October maand trappen we af  met verticale groeiers, de klimplanten. Deze maand alle geselecteerde verticale bloeiers, zoals Clematis, druiven, bramen en meer, voor slechts: € 5,50 p.s.

Green October Deal: Klimplanten

 

Green October Deal – Week 2

In de tweede week zetten we deze drie toppers in het zonnetje voor een waanzinnige prijs:

  • Vlinderstruik (Buddleja), er zit nu misschien geen blad meer aan maar volgend jaar zal hi je verrassen met mooie witte, blauwe of roze bloemen. Het is een opvallende verschijning in je tuin en bloeit van juli tot oktober.
  • Prostanthera cuneata, een prachtige wintergroene sierheester. De plant bloeit van mei t/m augustus met witte bloemetjes.
  • Kalmia Latifolia, bloeit in mei en juni met witte en lichtroze bloemen. Hij wordt ook wel de lepelboom genoemd. Hij groeit langzaam en behoudt zijn blad in de winter.

Green October Deals: vlinderstruik - prostanthera - skimmia

Reactie plaatsen