Wij vieren feest | Lepona 30 jaar
06 oktober 2018 
1 min. leestijd

Wij vieren feest | Lepona 30 jaar

Wij vieren feest, Lepona bestaat 30 jaar

In oktober bestaat ons Tuincentrum en hoveniersbedrijf 30 jaar en dit willen wij graag samen met jou vieren tijdens de Feestweek!

Mijlpaal

Deze mijlpaal vieren we van maandag 8 t/m zaterdag 13 oktober met aantrekkelijke jubileumaanbiedingen en cadeautjes. In de feestweek ontvang je bij je aankopen een leuk cadeautje. Maar kom ook een kijkje nemen op de belevingskwekerij, het groene park in ontwikkeling gelegen achter het tuincentrum. We blikken samen met klanten, medewerkers en leveranciers terug op 30 jaar Lepona Tuinarrangeurs en kijken samen met je vooruit naar nog vele jaren Lepona.

In juli 1988 zeiden Henny Polman en Wilco van Lent ‘ja’ tegen elkaar, beiden opgegroeid in het groen en ze beschikten over de benodigde kennis en doorzettingsvermogen. Vier maanden na het huwelijk kocht het paar een stuk weiland in Balgoij. Dat was wennen. Het Alvernese zand was veel makkelijker te bewerken dan de Balgoijse klei.

Opkweken in potten was de oplossing, maar een bouwvergunning stuitte toen op bezwaren van de gemeente. Wilco ging, in afwachting van een positieve afloop van de procedures, werken bij een bakker en later bij een transportbedrijf. Henny werkte inmiddels bij haar broer. Maar pas later was het zover: er mocht gebouwd worden. Net toen het bedrijf vorm begon te krijgen, en de eerste klanten zich meldden, werd Henny ziek en vlak daarna Wilco ook. Beiden voor een lange tijd. Het jonge ondernemende stel voelde zich genoodzaakt hun bedrijf in de stille verkoop te doen. Potentiële kopers meldden zich, maar er diende zich ook hulp aan. Familie, vrienden en buren hielpen en zorgden voor steun. Ondertussen groeide de klantenkring. Niks verkoop, werknemers bleven trouw en Lepona handhaafde zich… en groeide.

Ook hun drie zonen zijn alle drie betrokken bij het groen-vak. Ieder op zijn eigen manier. Lepona Tuinarrangeurs heeft ook een hoveniersbedrijf, werkt als TuinTeacher op loactie en is ETW Gecertificeerd. De passie voor het vak wordt uitgedragen in het eigen adviesmagazine GroenGlossy en de wekelijkse columns in diverse kranten. Maar Henny en Wilco zitten niet stil, want op het 25.000 m2 grote terrein achter het tuincentrum ontwikkelen ze een belevingskwekerij. Samen met hun medewerkers vormen ze de sleutel tot het succes.

Grote dank aan jullie die ons tuincentrum en hoveniersbedrijf hebben laten groeien en bloeien. Wij hopen je in de toekomst nog vele malen mogen begroeten.

Graag tot ziens in onze feestweek!

Hartelijke groet,

Henny en Wilco van Lent en alle onze medewerkers

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen