Groen Genieten 2019 groot succes
17 april 2019 
7 min. leestijd

Groen Genieten 2019 groot succes

Groen Genieten Wijchen 2019 is een feit. Ruim 2500 mensen bezochten 13 en 14 april hét tuinevent voor de mooiste bloemen en planten, het juiste tuinadvies maar bovenal ook voor ontspanning en vermaak. De temperaturen waren wat laag, maar ondanks de kou kijken we terug op een zeer geslaagd weekend.
We hebben zoveel mensen zien genieten tussen alle planten, leuke stands, muziek en op de belevingskwekerij. Het was absoluut een feestje. Mensen waren vooral verrast als ze achter het tuincentrum de belevingskwekerij op liepen. Een groene oase met veel verschillende bomen, bloemen en planten met als eyecatcher een zeven meter hoge berg met meerdere toppen. Een plek waar je heerlijk tot rust kan komen en kan genieten van de natuur. Het tuinseizoen is begonnen en we zijn er trots op dat we tijdens het event weer veel mensen enthousiast hebben gekregen om te genieten van het buitenleven en aan de slag te gaan in de tuin. Volgend jaar viert Groen Genieten Wijchen haar eerste lustrum.

Bezoekers Groen Genieten 2019

Genietende bezoekers tuinevent

De kinderen konden zich vermaken op de belevingskwekerij. Vorig jaar openden we het park voor de eerste keer en het is in één jaar tijd natuurlijk volop ontwikkeld. Kinderen genoten er van het blotevoetenpad, de zandberg, voetballen, bellenblazen, hoelahoepen, maar wandelden ook samen met de ouders over de berg. Kortom, heerlijk buitenspelen.

Spelende kinderen Groen Genieten 2019Meisje rijdt pony bij Groen Genieten

Een rondje op de pony door het park. Leuk toch!
Rondje lopen met de pony

In het tuincafé kon men rustig wat drinken en een lekker broodje of appeltaart eten. Genieten tussen het groen!

Tuincafe bij Lepona

Verse hamburgers bakken

Men kon een voetreflexbehandeling ervaren tussen al het groen. Ontspannen!

Voetreflextherapie bij Groen Genieten

Ontspannen bij een heerlijke handmassage kon ook! Mensen konden ontspannen het weekend in!

Handmassage bij Lepona

Samen naar de top van de berg klimmen en daar genieten van het weidse uitzicht over de prachtige appelbomen die vol in bloesem stonden. Leuk voor jong en oud!

Shoppen tussen de planten

Bezoekers planten kopen voorjaar Planten assortiment bij Lepona

De mooiste bloemen, planten en bomen shoppen.

Mientje schildert bij Lepona

Kunstenares Mientje Meussen uit Grave maakte een prachtig schilderij tussen de bloemen en planten. Opperst geconcentreerd aan het werk, maar ze hielp ook diverse kinderen op weg met het maken van een schilderij.
Kinderen schilderen bij Groen GenietenSchilder kunstwerk van meisje

Kinderen vermaakten zich opperbest met een penseel en een canvasdoek.

Bijzonder mooie creaties zijn er gemaakt!

Wandelen door het belevingspark

Wandelen door het park en samen genieten van de natuur.Genieten van het uitzicht op de berg

Met kinderen op het hoogste punt van de berg

Genieten van het uitzicht op de berg.
Het blijft magisch om boven op de top te staan of zitten, kijkend in de verte.

Kinderen rijden met papa op de pony

Een fijne dag met het gezin!
Lekker in de natuur spelen, pony rijden en samen herinneringen maken.

Tai Chi Chuan demonstratie bij Lepona

Tai Chi Chuan demonstraties in het park. Buiten actief bezig zijn, niks leuker dan dat!

Zandsculpturen maken bij Groen Genieten

Zandsculpturen bouwen kon natuurlijk ook! Geen gewone zandberg, nee speciaal zand!

Persoonlijk tuinadvies door Henny

TuinTeacher Henny gaf persoonlijk tuinadvies in het adviesatelier tijdens Groen Genieten Wijchen. Gezellig met het hele gezin!

Elektrisch fietsen door het park

Kind op elektrisch skateboard

Mensen die liever actief bezig wilden zijn konden hun ei kwijt op OneWheels, elektrische skateboards en Retro Bikes. Heerlijk door de natuur freestylen!

Prijsuitreiking van de loterij Groen GenietenBezoekers bij de loterij

Tijdens het prijzenfestijn maakte je kans op fantastische prijzen zoals een fiets, een schilderij, een tuinmetamorfose t.w.v. € 1000,-. De uitreiking vond plaats op zondag 14 april om 16.00 uur. De winnaars zijn inmiddels allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht.

4Party met Henny en Wilco

Wij zijn super trots op de vierde editie van Groen Genieten Wijchen. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten voor meer nieuws over een volgende editie, ons eerste lustrum! We willen iedereen bedanken voor de gezelligheid.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen