Wat kan je met lavendel doen?
12 juli 2017 
0 min. leestijd

Wat kan je met lavendel doen?

Heerlijk die lavendel in de tuin… Maar je kan deze geurige bloem ook mee naar binnen nemen!

Optimaal plukken van Lavendel

Pluk aan het begin of aan het einde van de dag wat lavendeltakjes. Wanneer je het in de middag plukt, gaat er een deel van de geur verloren. Dat willen we natuurlijk niet!

Ophangen en drogen

Bind de takjes bij elkaar en laat het drogen in een goed geventileerde kamer. Je kan de bosjes het beste op de kop hangen tijdens het drogen. Tip: laat ze drogen op de slaapkamer. De geur van lavendel werkt kalmerend en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Daarnaast vinden muggen de geur verschrikkelijk. Win-win situatie!

Gedroogde lavendel

Gedroogde alleskunner

Als de lavendel is gedroogd, kan je de bloemetjes in een deurzakje stoppen. Leg deze bijvoorbeeld onder je hoofdkussen, in je kledingkast of in je auto. Ook je kan er thee van zetten! Een theelepel gedroogde bloemetjes per kopje is voldoende.

Lavendel is ook heerlijk in olijfolie. Wok er bijvoorbeeld je groenten in of gebruik het als dressing over een salade.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen