Top vijf mini boompjes
06 december 2014 
1 min. leestijd

Top vijf mini boompjes

Als echte tuinplantenspecialist worden wij heel erg blij van miniboompjes. Ze zijn makkelijk in onderhoud en brengen sfeer en groen in de tuin. En in de Kerstmaand kun je het miniboompje nog eens bijzonder leuk aankleden!

Zolang de grond niet bevroren is, kun je een miniboompje prima planten in de tuin. Het groenblijvende miniboompje doet het natuurlijk ook erg goed in een pot op het terras of balkon.

Tip: Hang er lampjes in en het miniboompje is meteen een extra kerstboom voor buiten! Of ga aan de slag met vetbollen of pindaslingers, de vogels zijn er dol op.


Vijf mini-toppers

Fijnspar (Picea abies)
De fijnspar is veel beter bekend als kerstboom. In de tuin is deze groenblijvende naaldboom echter het hele jaar een sfeervolle aanwinst bijvoorbeeld op de achterste rij in een heestergroep.

Dwergcipres (Chamaecyparis ‘Ellwoodii’)
Een zuilvormig boompje met blauwgroene twijgen die ook voor hagen kan worden gebruikt.

Jeneverbes (Juniperus ‘Stricta’)
De jeneverbes is een smal kegelvormig boompje met blauwgroene naaldjes. De blauwgroene tint zorgt in de tuin en op het terras voor een mooie afwisseling.

Witte spar (Picea glauca ‘Conica’)
Dit boompje heeft een dicht vertakte kegelvorm en groeit heel langzaam. Ideaal om in potten en manden te zetten. In de border vormt de witte spar met zijn kegelachtige groei een mooi verticaal accent ook in de winter.

Levensboom (Thuja occidentalis)
Op een lichte plek is dit boompje vrijwel overal inzetbaar. In de winter zorgt deze conifeer een belangrijk groen accent en in de zomermaanden een rustpunt tussen bloeiende planten. Wrijf eens met je handen door de takken. Er komt dan vaak een heerlijk, kruidig luchtje vrij.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen