Kerstboom langer mooi houden? Zo doe je dat!
17 november 2020 
in Kerst
2 min. leestijd

Kerstboom langer mooi houden? Zo doe je dat!

De feestelijke decembermaand is in aantocht. En wat is er dan mooier om tijdens deze donkere dagen het huis te versieren met lichtjes én groen. Het middelpunt is vaak de prachtig uitgedoste kerstboom, maar hoe houd je deze kerstboom langer mooi? We geven je graag enkele tips om naalduitval te beperken. Vergeet ook zeker je tuin niet in deze feestelijke maand. Als je daar dezelfde kleuren gebruikt als binnen, krijg je binnen én buiten het echte kerstgevoel. Wat je namelijk op je terras zet kan met alle kleurenpracht ook naar binnen toe.

Zo min mogelijk naalduitval

Uiteraard mag een kerstboom niet ontbreken in het kerstplaatje. Er zijn veel verschillende soorten. We willen allemaal zo lang mogelijk genieten van onze kerstboom, het liefst met zo min mogelijk naalduitval. Enkele handige tips om dit resultaat te bereiken:

 • Start met het aanschaffen van een verse boom, hoe verser hoe beter;
 • Laat de boom even acclimatiseren voordat hij naar binnen gaat;
 • Plaats hem niet bij de verwarming;
 • Geef de boom water

Om een prachtige groene boom te houden kan je TreeFood gebruiken. Dit is snel en eenvoudig toe te voegen aan alle naaldbomen met of zonder kluit: voeg op dag 1 het startzakje toe aan het water onder de boom. Herhaal deze stap op dag 5. Bestel TreeFood hier eenvoudig en snel.

Met bovenstaande tips houd je je kerstboom veel langer mooi en heb je minder last van naalduitval. Dat wordt echt genieten!

Hoe houd je je kerstboom langer mooi?

Kerstboomstandaard – hoe zet je de kerstboom recht?

Kies je voor een kerstboom met kluit (die staat meestal al in een kweekpot), dan spreekt het voor zich. Heb je een gezaagde boom? Dan is de EasyFix kerstboomstandaard je beste vriend. Dit handige hulpje is in verschillende kleuren te krijgen. Laat een gat boren in de stam van de door jou uitgekozen naaldboom. Schuif vervolgens de boom op de EasyFix en druk hem aan. Voeg thuis water met TreeFood toe.

Je kerstboom snel rechtop? Gebruik de easyfix kerstboomstandaard.

Zet je kerstboom in 5 seconden rechtop met de Easyfix Kerstboomstandaard

Kerst in je tuin

Vergeet ook zeker je tuin niet voor de kerst en zorg voor een feestelijk gevoel in je tuin met:

 • Skimmia japonica Rubella met bordeauxrode of witte bloemen;
 • Helleboris in rood of wit;
 • Gaultheria prucumbens en mucronatan met zijn rode/witte of roze bessen;
 • Pernettya met rode/witte en roze bessen;
 • Euonymus soorten;
 • Kleine dennen zoals Picea glauca Conica;
 • Planten met mooie gevormde takken of miniboompjes
Kerstsfeer in je tuin met een mini kerstboom

Niet alleen voor de feestdagen, maar het hele jaar door mooi: spar en zilverspar voor een terras en tuin vol afwisseling.

Mos, kleurrijk schors en bessen

Net zoals vele soorten dennenappels kunnen mos en kleurrijk schors je tuin en tafel kleuren. Probeer eens een vaas te schikken met uitgebloeide graspluimen in combinatie met hazelaartakken en geurende hamamelis takken. Je zult verrast zijn door het resultaat. Maar ook bessentakken zijn natuurlijk hartstikke leuk en geven een kerstgevoel. Nog wat kerstlampjes er in voor net dat beetje extra sfeer.

Wil je bessentakken langer goed houden zonder dat vogels de bessen er af eten? Spuit er dan wat haarlak op. Zet voor je vogelvrienden iets anders klaar, zodat het voor iedereen een feest wordt.

Kerstsfeer… er is eigenlijk teveel om op te noemen. Kortom: gebruik je bloemschikfantasie om een eigen buiten-binnen kerstgevoel te creëren. Er is bijna geen eind aan alles wat mooi en bruikbaar is.

Kleur nu je huis, tuin en terras met de mooiste wintergroene planten en kerstplanten of een kerstboom naar keuze (in pot, kluit of afgezaagd).

Kom langs op ons tuincentrum, want kerst wordt weer gezellig en groen!

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen