Schoffelen is een feest
25 oktober 2016 
1 min. leestijd

Schoffelen is een feest

Het schoonmaken van de tuin, wie kent dat niet, kan als een vervelende bezigheid worden gezien. Maar het schoonmaken wordt opeens leuk en ontspannend met het juiste tuingereedschap en zonder een vermoeid lichaam.

Laten we beginnen met het schoffelfeest van de tuin!

Nu het herfst wordt is het raadzaam om de schoffel nog een keer ter hand te nemen. De soort schoffel, er zijn vele soorten, maar ook het gebruik van dit gereedschap is belangrijk.

De holle schoffel

Voor ons is met name de holle schoffel een fantastisch gereedschap om te gebruiken.Ergonomische schoffels

Maar waarom dan?

  • De holle schoffel maakt het werk lichter voor je, dus blaren op je handen zijn verleden tijd. De schoffel doet het werk. Door de schoffel wordt het onkruid ingevangen. Het grote voordeel hiervan is dat je heel dicht bij de planten kunt schoffelen en het onkruid bij de plant wordt weggetrokken door de holle vorm van de schoffel.
  • Het is minder vermoeiend omdat, door de holle vorm, een snijdende beweging ontstaat wat het werk beduidend lichter maakt. De kracht wordt op het midden van de steel gecentreerd. Het is aanzienlijk minder vermoeiend en geeft meer het gevoel van lekker buiten bezig te zijn.

Extra makkelijk met gebogen steelHolle schoffel met gebogen steel

Wil je je schouders en rug meer ontlasten gebruik dan de schoffel met de gebogen steel. Door de gebogen steel werk je met rechte schouders, hierdoor is de stand van je rug ook recht. De gebogen schoffelsteel is ook flexibel, waardoor het de schok opvangt als je ergens tegen aan stoot tijdens het schoffelen. Denk hierbij aan harde wortels of een verdwaalde steen in je tuin.

Schoffelen is gezond

Kortom, het gebruik van de holle schoffel is een verandering…. omdenken in een hele oude bezigheid…. en natuurlijk een investering op je tuinbudget. Dit weegt echter niet op tegen de voordelen die deze schoffel brengt voor je lichaam.

Schoffelen = sporten, dat zeker. Maar het leukste is dat dit soort bewegen ook een gezonde bezigheid is voor je hele lichaam…. en dat is dan weer geheel gratis.

Voor iedereen is schoffelen gezond en geniet daarbij zeker van het najaar!

Volgende week vertellen we je meer over de voordelen van de dubbele hark. Onmisbaar in je tuin!

schoffelfeest-lepona

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen