Gemak met de dubbele hark en kromme bezem
17 november 2016 
2 min. leestijd

Gemak met de dubbele hark en kromme bezem

Kort geleden hebben we het gehad over de holle schoffel en het gemak daarvan. We hebben hier veel leuke reacties op ontvangen, wat aangeeft dat het gemakkelijk maken van het buitenleven ook leeft onder onze klanten. Naast de schoffel hebben we meer tuingereedschap die het tuinonderhoud plezierig maken: de dubbele hark en kromme bezem.

Dubbel gemak met de dubbele hark

De dubbele hark heeft enkele specifieke eigenschappen wat voor je weer gemak betekent. De enkele hark, je kent ‘m wel, werkt al jaren prima in ons tuinleven. Maar toch heeft de gewone hark er een geduchte concurrent bij!

Gewone hark

De gewone hark heeft de eigenschap dat:

 1. al het zand op een hoop geharkt wordt, omdat de hark minder zand doorlaat;
 2. dit zorgt ervoor dat meer gewicht aan zand tussen je afval blijft zitten;
 3. het afvoeren hiervan is duur en kost meer lichamelijke inspanning.

Dubbele harkTuingemak met dubbele tuinhark

De dubbele hark daarentegen geeft:

  1. veel minder weerstand in de grond;
  2. neem het onkruid mee en laat het zand liggen;
  3. de grond kan hiermee beter geëgaliseerd worden en u kunt een goed zaaibed maken;
  4. het is ook ideaal voor het gelijk harken van grind of ander materiaal.

Kortom, toch weer een inspiratie voor gezond tuinieren voor iedereen!

Bezem met kromme steel

Bezem met kromme steelOm alles netjes af te werken in je tuin veeg je vaak je terras of paden. Een aanrader daarvoor is om de bezem te gebruiken met kromme steel, net zoals omschreven bij de holle schoffel. Deze kromme steel verdient geen schoonheidsprijs om te zien, maar door de haakse stand van de borstel op de stoep wordt de weerstand minder (wat krachten bespaart) en veegt de bezem met de kromme steel je terras en pad veel schoner.

Kortom stof om over na te denken, want tuinieren is ontspannend en kan ook fysiek aangenaam werken voor iedereen. En tuinieren blijft ieder seizoen terug komen. Het zijn onze mindfulness oefeningen in het
groen. Ondanks het donkere weer beleef je weer een fijn tuinmoment, want na een uurtje buitenlucht voel je zich weer heerlijk. Probeer het eens!

dubbele-hark-lepona-wijchen

kromme-bezem-lepona-wijchen

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen