Rozen planten zonder rozenmoeheid
28 oktober 2015 
0 min. leestijd

Rozen planten zonder rozenmoeheid

Van oktober tot december is het de beste tijd om rozen te planten. Maar hoe doe je dat zonder rozenmoeheid? Anders dan het misschien lijkt, gaat dit niet om hoe moe je wordt van het rozen planten. Rozenmoeheid wordt veroorzaakt door piepkleine aaltjes die de wortels van de roos aanvreten. Hierdoor gaan de rozen slechter groeien. Met deze tips voorkom je rozenmoeheid al tijdens het planten van de roos.

1. Voorkom dat aaltjes de kans krijgen

Gebruik bij het aanplanten van de roos Mycorrhizza. Dit is een product wat het bodemleven stimuleert, waardoor de schadelijke aaltjes in aantal worden teruggedrongen en de schade afneemt.

2. Boost de tuingrond je gebruikt

Meng 1 grote eetlepel Flower Saver en een handvol Biovin door de tuingrond in het plantgat. Dit zijn beide 100% biologische en natuurlijke producten.

Rozen planten zonder rozenmoeheid3. Geef extra aandacht aan de plantgaten

Maak de plantgaten dicht en werk ze netjes af. Stop er daarna nog twee Healthy Start tabletten in.

4. Gebruik geen bemeste tuinaarde

Gebruik aanplantgrond, goede teeltaarde of je eigen grond.

5. Vergeet niet om water te geven

Na het planten van de rozen geef je ze nog even water en je rozen zijn beschermd tegen de rozenmoeheid.

Met deze tips voor rozen planten voorkom je rozenmoeheid bij je rozen.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen