Hoe verzorg ik mijn orchidee?
02 december 2014 
0 min. leestijd

Hoe verzorg ik mijn orchidee?

De Phalaenopsis of vlinderorchidee heeft prachtige bloemen. Met hun bijzondere vorm en kleur is deze woonplant een echt stijlicoon. De Phalaenopsis is makkelijk in onderhoud en niet veeleisend, dus ook zeer geschikt voor mensen met minder groene vingers.

Phalaenopsis

In ons tuincentrum kom je de Phalaenopsis (faa-lee-nop-sis) ook gewoon tegen als orchidee of vlinderorchidee. Die benaming komt door de vorm van de bloemen, die zijn vlindervormig. De bloemen zijn er in het paars, roze, zalmroze, wit, geel en zelfs in het blauw (die zijn geverfd). Ze hebben vaak een leuk printje met stippeltjes of streepjes.

Tropische rotsplant

DePhalaenopsis is een orchideesoort die oorspronkelijk groeit op bomen en rotsen in het tropisch regenwoud. In de achttiende eeuw is de plant in Azië en Australië gezien door Europese ontdekkingsreizigers. Daarna werd de orchidee al snel populair in Europa.

Verzorging van de orchidee

  • Zet de Phalaenopsis op een lichte plaats, maar vermijd felle zon in de zomer.
  • Dompel de wortels iedere 7 tot 10 dagen onder in water.
  • Staat de verwarming aan? Besproei de bladeren dan regelmatig.
  • Geef in de winter één keer per maand orchideeënvoeding, de rest van het jaar twee keer per maand.
Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen