Chrysanten, hoe verzorg ik ze?
08 oktober 2014 
0 min. leestijd

Chrysanten, hoe verzorg ik ze?

Potchrysanten zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en brengen een vrolijke dosis optimisme aan de herfst. Rood, paars, roze, oranje, geel, wit en groen, grote of juist kleine bloemen of een sprieterige vorm: met potchrysanten kan je alle kanten op. Heerlijk als het buiten koud en grijs is.

Potchrysanten populair over de hele wereld

In Europa zijn we dol op de potchrysant, maar nergens is de plant zo populair als in Japan. Kiku, zoals de chrysant daar heet, vind je terug op het keizerlijke wapen, het paspoort en het 50 Yen muntstuk. Bovendien vereren Japanners de plant tijdens het jaarlijkse Festival van Geluk, omdat de potchrysant geluk zou brengen. Van zoveel aandacht ga je als plant vanzelf schitteren.

Verzorging van de potchrysant

De verzorging van de potchrysant is helemaal niet ingewikkeld. Dit maakt deze vrolijke plant tot een ideale woonplant, ook voor mensen met minder groene vingers.

  • Geef de plant een beetje water zodat de kluit niet uitdroogt.
  • De potchrysant doet het het best op een lichte plaats, maar niet in de felle zon.
  • Zet je de potchrysant daarbij ook nog op een koele plek, dan kan ‘ie wel acht weken bloeien.
  • Haal af en toe een uitgebloeid bloempje weg voor het mooiste resultaat.
Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Frans Janssen
Door

Frans Janssen

op 29 Dec 2022

Ik mis bij dit advies de essentie: wat te doen om de potchrysant de volgende winter door te krijgen en daarna opnieuw te laten bloeien.

Reactie plaatsen