Tuintips voor rozen in je tuin
31 mei 2016 
1 min. leestijd

Tuintips voor rozen in je tuin

Wie wordt er nou niet blij van rozen? Wij in ieder geval wel! Deze maand staat deze prachtige bloeier in het zonnetje als tuinplant van de maand juni en daarom hebben ROZENFESTIJN bij Lepona.

Zet de roos in de volle grond in uw tuin of in potten en manden op het terras of op de tuintafel. Je kunt kiezen uit veel verschillende rozen; perkrozen, heesterrozen, klimrozen en ramblers met dubbele bloemen of sierlijke enkele. Kies wat bij u en uw tuin of terras past.

Wil je rozen in potten en bakken, kies dan voor een stamroos of een kleine perkroos. Geef de rozen in pot de hele zomer lang voldoende water en een ruime pot, dan droogt de roos niet uit.

Roos is de bloem van de liefde

Potroos zalmrozeDe roos is wereldwijd geliefd, dat blijkt wel uit haar bijnaam ‘koningin der bloemen’. Deze veel beschreven en bezongen bloem is de bloem van de liefde met haar verfijnde kleuren en geuren. De geur van de roos is ook vaak gevangen in de lekkerste parfums. Oorspronkelijk komt de roos alleen voor op het Noordelijk halfrond. De roos werd voor het eerst als ‘tuinroos’ in China gebruikt, daarna pas in Europa. Voor de achttiende eeuw zag je in de tuin alleen roze en witte rozen.

Verzorgingstips voor de Roos

  • Zet de roos op een plekje in de zon, waar het ook een beetje waait, dat vindt ze heerlijk.
  • Plant een klimroos ongeveer 40 cm vanaf een muur.
  • Rozen in pot hebben ook een beetje ruimte nodig en veel water, vooral als het warm is.
  • Is uw roos op pot uitgebloeid? Knip de roos dan helemaal terug tot 5 cm en zet haar in de border.

Culinaire combinatie

  •  Combineer uw rozen met kruidenplantjes. De kruiden verminderen de kans op beestjes (zoals luizen e.d.).
  • Kook uw maaltijd met de verse kruiden en garneer uw gerecht met de prachtige rozenblaadjes. Ze zijn een lust voor het oog!
Kruiden & rozen = heerlijk koken & genieten!!

Rozenfestijn

Ben je ook zo’n fan van de roos? In ons tuincentrum hebben we rozen in allerlei soorten, maten en kleuren. We adviseren je graag over de roos die het beste bij jouw smaak en wensen past én natuurlijk over de juiste verzorging en bemesting. Kom gezellig naar ons rozenfestijn.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen