Mini moestuin voor kinderen

Mini moestuin voor kinderen

De kinderen gaan vanaf deze week weer naar school, maar voor niet alle uren. Ga samen creatief aan de slag en maak een ‘eetemmertje‘. Wat heb je nodig? Onze vlogster Pip vertelt je er alles over. Naast aardbeienplantjes, hebben we natuurlijk nog vele meer kruiden en groenteplantjes. En zoals je ziet, heb je er geen grote tuin voor nodig. Zelfs op een balkon is dit mogelijk!
 
✅ Kinderen leren waar eten vandaan komt
✅ Kinderen leren samenwerken
✅ Kinderen leren om te gaan met de natuur (plannen & verzorgen)

Hoe ga je te werk?

  1. Zorg dat je alle spullen compleet hebt. Een emmertje, zaai- en stekgrond, een hamer, een spijker en groeten-, fruit- en kruidenplantjes en/of zaadjes.
  2. Maak eerst wat kleine gaatjes onder in het emmertje, zodat het water weg kan. Vraag hierbij hulp van een volwassene.
  3. Vul de emmer voor ca. 2/3 met zaai- en stekgrond.
  4. Verdeel je plantjes en/of zaadjes in de emmer. Tip! Knijp zachtjes in het potje van de plantjes om ze er makkelijker uit te halen.
  5. Als je plantjes zet, zorg dan dat je ze goed aandrukt in de grond.
  6. Geef het eetemmertje wat water.
  7. Klaar! Nu is het wachten tot alles gaat groeien. Kijk dagelijks hoe het gaat met de ontwikkeling van de plantjes en zaadjes en geef indien nodig water.

Er is niets leuker dan eten uit eigen tuin! Stel samen je eetemmertje samen op ons tuincentrum en ga aan de slag.

Het resultaat na twee weken

Hoe ziet je mini moestuin er uit na twee weken? Twee weken geleden heeft onze vlogster Pip bonen, basilicum, bieslook en aardbeien geplant in een emmertje. Een minimoestuin. Hoe gaat het nu met alle plantjes? Zijn ze gegroeid? Pip laat het je zien!

Over de schrijver
Reactie plaatsen