Kerstgroen, kerstbomen en kerstplanten
04 december 2022 
in Kerst
2 min. leestijd

Kerstgroen, kerstbomen en kerstplanten

Het is al weer december, een maand waarin we ons gaan voorbereiden op de kersttijd. Er zijn volop kerstbomen, kerstgroen, kerststerren, kerstrozen en meer mooie planten om je tuin en je huis een feestelijk gevoel te geven. Het tuinjaar was wisselend maar droog. Sommige planten hadden het hierdoor wat moeilijk, maar er zijn ook heel veel tuinplanten en bomen die het juist fantastisch hebben gedaan. Het einde van het jaar is aangebroken, dé tijd om terug maar ook vooruit te kijken.

Kerstbomen

Een geurende echte kerstboom in je huis geeft toch iets extra’s. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ze blijven bijzonder en het is een mooie traditie deze maand. 

kerstboom-kopen-wijchen

Hoe verzorg je de kerstboom?

  • Geef de boom voldoende water;
  • Zorg dat je de boom in een waterreservoir plaatst (de Easy-Fix kerstboomstandaard maakt het extra makkelijk);
  • Voeg TreeFood toe aan het water (bij iedere kerstboom gratis verkrijgbaar op ons tuincentrum);
  • Zet de boom niet te dicht bij de verwarming.

Kerstgroen

Wat is er mooier dan gebruik maken van natuurlijk kerstgroen. Er is zoveel moois zoals Pinus takken, Nobilis groen, Skimmia, Wilgenkatjes, Ilex takken, maar ook Nandina bessen en het rode blad van de Leucothoe doen het goed in de mooiste kerstukken en kerstkransen. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Weet je niet goed hoe je het kerstgroen kunt gebruiken? Kom op ons tuincentrum inspiratie opdoen voor een natuurlijke groene kerst, binnen en buiten.

kerstgroen-creatief-tuincentrum

Kerstrozen

Iedereen ziet graag bloemen en zeker tijdens deze donkere winterperiode. Kerstrozen, wit of rood, fleuren iedere tuin op. Ze doen het goed in potten en bakken, maar je kunt ze ook planten in de border op plekken waar het in de winter wat meer kleur kan gebruiken. Je geniet nu van de kleuren en in het voorjaar kun je ze zo weer verplanten of je laat ze gewoon tussen je andere planten staan. De daaropvolgende winter komen ze opnieuw voor de dag en laten ze weer hun bloemen zien.

helleborus_kerstroos

Tuinplanten

Naast al het mooie kerstgroen zijn er ook volop tuinplanten die staan te trappelen om de tuin in te gaan. Bladhoudende heesters met een opvallende kleur en/of bessen, maar ook de winterbloeiende heide is een aanrader. Deze heide bloeit door tot ver in het voorjaar. Ook in december kan er dus nog aangeplant worden. Ik zeg het vaak: “Als je niet meer zo graag naar buiten gaat, dan is het de beste planttijd”. Dus heb je zin om de tuin nog van planten en bomen te voorzien? Ga lekker aan de slag. Nu aanplanten is extra genieten in het voorjaar.

Het Kerstpakket ‘leuk om te geven én leuk om te krijgen’

We zijn volop bezig met het inpakken van de leukste groene kerstpakketten met tuinplanten om in het voorjaar in de tuin verrast te worden of met leuke kamerplanten die overal wel een plaats vinden. Dit maakt van je huis een ware groene oase. Hoe leuk is het om je cadeau te zien groeien in je hele huis of tuin. De groene kerstpakketten, zeer gevarieerd en aangevuld met leuke verrassingen, zijn te bestellen op ons Tuincentrum in Balgoij (024-642 38 37 / lepona.nl). Er zijn verschillende mogelijkheden, vraag er naar. We denken graag met je mee. 

kerstpakket-duurzaam-groen-origineel

Heb je vragen? Zoek je een mooie kerstboom, kerstplanten, kerststukken, kerstgroen... of verdient je tuin wat kleur in deze tijd? Wij staan voor je klaar. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen