Jorn van Lent behaalt certificaat Flora- en Faunawet
06 januari 2016 
0 min. leestijd

Jorn van Lent behaalt certificaat Flora- en Faunawet

Op 22 december heeft onze vakbekwame hovenier en erkend European Tree Worker (ETW) Jorn van Lent zijn scala aan certificaten uitgebreid met de Flora- en Faunawet. Wederom een feestje bij Lepona!

Wat houdt de Flora- en Faunawet in?

Als Jorn aan het werk gaat in de openbare ruimte krijgt hij te maken met de Flora- en faunawet. Als hovenier en boomverzorger heeft Jorn hier dus iedere dag mee te maken. Binnen de Flora- en Faunawet zijn alle planten en dieren beschermd. Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer gewerkt kan worden. Jorn kan nu in de buitenruimte werken zonder dat er risico’s zijn om de Flora- en Faunawet te overtreden. Hij kan schade aan flora en fauna voorkomen en beperken, maar toch het dagelijks onderhoud en beheer uitvoeren: het bestendig beheer.

Wat kan Jorn voor je doen?

Als ETW-er met het certificaat Flora- en Faunawet kan Jorn veilig en verantwoord bomen planten, verzorgen, onderhouden, snoeien en rooien zonder schade aan te brengen aan beschermde dieren en planten. Daarnaast zijn aantoonbare werkervaring, een motorzaagcertificaat en een BHV-diploma verplicht en wordt er aandacht besteed aan diverse klimtechnieken en werken met hoogwerkers. Jorn werkt voor particulieren, bedrijven en gemeentes.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen