Hulp nodig bij het aanplanten?
09 april 2018 
2 min. leestijd

Hulp nodig bij het aanplanten?

De groene wereld laat van zich horen en iedere tuinliefhebber laat zijn tuin weer mooi maken of is zelf aan de slag in de tuin. Er is van alles te doen in de tuin, zoals de voorjaarssnoei van planten en bomen, het verbeteren van het gazon, het losmaken van de bodem, het herinrichten van je plantenborders, aanplanten van je borders of het aanleggen van een compleet nieuwe tuin. Deze tijd van het jaar betekent tuindrukte op z’n best, omdat alles tegelijk komt. Deze week ga ik in op de groene inrichting van je tuin.

De contouren van je (nieuwe) tuin zijn klaar en nu?

Als de contouren in je (nieuwe) tuin klaar zijn, is de tuin nog niet af. Met de contouren van uw tuin bedoelen we de harde ofwel de dode materialen die gebruikt zijn. Denk hierbij aan het terras, verhoogde bloembakken, pergola, een vijver, tuinhuis, overkapping, noem maar op. Nu ontbreekt er nog iets wat heel belangrijk is: de tuin vraagt om planten, bomen en bloemen die bij jou en je omgeving passen. De inrichting van het groen in je tuin is het leukste moment, maar ook vaak het moeilijkste en meest bepalend. Er is namelijk zoveel verkrijgbaar en wat je nu ziet is over een paar maanden weer anders. Het is tijd voor de Architect van het groen. 

Architect van het groen

Als Architect van het groen helpen we je om de juiste keuzes te maken. Het is belangrijk dat de plantensoorten bekend zijn en de verzorging van deze planten. We maken de tuin groen en leefbaar zoals je het graag ziet. Hierbij denken we aan de juiste bomen en planten die er voor zorgen dat: 

  • de vogels weer in je tuin fluiten
  • de vlinders weer rond fladderen
  • dat er weer plaats is voor zoemende bijen… Kortom voor natuur!

Het is dus tijd om samen aan de slag te gaan. Jouw smaak, jouw leefwijze, jouw tuin, jouw tijd en ons specialisme brengt de tuin weer tot leven. We kijken naar alle groene mogelijkheden die er zijn en lopen alle jaargetijden door. De tuin moet immers jaarrond iets te bieden hebben en er gezond uit zien. Planten hebben dan wel geen stem maar laten al heel snel van zich ’zien’ (horen) als ze geen goede standplaats hebben, als een verkeerde snoeimethode is toegepast, ze niet in de juiste grond staan of als er verkeerde verzorgingsproducten zijn toegepast. Een plant reageert altijd. Niets komt vanzelf, er is voortdurend actie –reactie in de plantenwereld. Kortom, ze communiceren op plantniveau met je!

Plantencentrum

Ons plantencentrum is juist hiervoor ingericht om je te helpen de juiste keuze te maken en je zoveel mogelijk planten te laten zien. Het aanbod is groot. Een plant die nu super mooi is, kan er in de zomer wel eens saai uitzien. We horen regelmatig ‘De tuin ziet er zo dor en kaal uit in de winter’ of ‘We hebben zo’n groene tuin in de zomer en willen kleur’. Als het voorjaar op gang komt, koopt iedereen het liefst alles wat nu bloeit. Logisch, we komen namelijk uit een lange saaie winter en dan hebben we behoefte aan kleur en groen. Maar het is juist de kunst om het hele jaar van groen én kleur in je tuin te genieten. Daarbij kunnen wij je helpen. Met de juiste keuze van planten proberen wij je te ontzorgen en een kijkje te geven in de plantenwereld van nu. De natuur is namelijk voor iedereen toch? Verken de mogelijkheden binnen de groene wereld voordat je een tuin aanplant of laat aanplanten voor een mooi resultaat.

Hulp nodig? Al 30 jaar proberen wij iedereen van een groen leven te laten genieten.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen