Groenblijvende planten in je tuin
03 oktober 2014 
0 min. leestijd

Groenblijvende planten in je tuin

Creëer met winterharde planten, die permanent hun blad behouden, altijd een aangename groene omgeving in je tuin. Afhankelijk van het seizoen geven ze ook nog iets extra’s: bloemetjes, besjes of bijzondere bladverkleuringen.

Groenblijvers planten

Het planten van groenblijvers is niet moeilijk. Graaf een gat in de grond en voeg verse tuingrond toe. Zet vervolgens de groenblijver in het gat en vul het gat af met tuingrond. Geef de groenblijver na het planten ruim water, zodat de wortels zich goed en snel kunnen ontwikkelen. Uiteraard kan je groenblijvers ook in potten of bakken zetten. Zorg er dan wel voor dat het overtollig water uit de bakken kan wegvloeien, bijvoorbeeld door bakken met gaten of hydrokorrels te gebruiken. Heb je hulp nodig bij het planten of de verzorging van groenblijvers? Wij kunnen je helpen met deskundig Tuinadvies (op locatie).

Voorbeelden van mooie groenblijvers zijn de glansmispel (Photinia), Leucothoe, sneeuwbal (Viburnum), schijnhulst (Osmanthus) of Pieris, en vergeet vooral de Skimmia niet.

pieris groenblijvers

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen