arrow_drop_up arrow_drop_down
3 oktober 2014 

Groenblijvende planten in je tuin

Creëer met winterharde planten, die permanent hun blad behouden, altijd een aangename groene omgeving in je tuin. Afhankelijk van het seizoen geven ze ook nog iets extra’s: bloemetjes, besjes of bijzondere bladverkleuringen.

Groenblijvers planten

Het planten van groenblijvers is niet moeilijk. Graaf een gat in de grond en voeg verse tuingrond toe. Zet vervolgens de groenblijver in het gat en vul het gat af met tuingrond. Geef de groenblijver na het planten ruim water, zodat de wortels zich goed en snel kunnen ontwikkelen. Uiteraard kan je groenblijvers ook in potten of bakken zetten. Zorg er dan wel voor dat het overtollig water uit de bakken kan wegvloeien, bijvoorbeeld door bakken met gaten of hydrokorrels te gebruiken. Heb je hulp nodig bij het planten of de verzorging van groenblijvers? Wij kunnen je helpen met deskundig Tuinadvies (op locatie).

Voorbeelden van mooie groenblijvers zijn de glansmispel (Photinia), Leucothoe, sneeuwbal (Viburnum), schijnhulst (Osmanthus) of Pieris, en vergeet vooral de Skimmia niet.

pieris groenblijvers

Reactie plaatsen