Gazon winterklaar maken in 4 stappen
15 oktober 2015 
1 min. leestijd

Gazon winterklaar maken in 4 stappen

Wil je dat je gazon gezond en sterk de winter door komt? Dan is het nu de tijd aan de slag te gaan met ons 4-stappenplan voor het winterklaar maken van je gazon. Het is niet veel werk en door de juiste producten te gebruiken heb je er lang plezier van.

Gazon winterklaar maken in 4 stappen

Met onze 3 stappen zorg je voor een gezond en sterk gazon.

1. Gazon maaien

De eerste stap is het gazon maaien. Maai het niet te kort, zo’n 3 tot 4 centimeter is een goede lengte.

Verticuteren in de herfst

2. Bodem losmaken / verticuteren

De volgende stap is de bodem losmaken of verticuteren. Zo kunnen water, licht en lucht beter bij het gras én worden voedingsstoffen beter opgenomen. Je kunt een verticuteerhark of verticuteermachine gebruiken, of dit aan onze hoveniers uitbesteden.

verticuteren-gazon-herfst-lepona

3. Bemesting Pré winter combineren met bodemverbetering

De laatste stap is bodemverbetering toepassen. Wij gebruiken hiervoor een speciale Pre-Winter bemesting. Deze bevat een gecontroleerd vrijkomende stikstof, die nog 4 tot 5 maanden werkt. Dit zorgt voor een rustige groei en voorkomt stress. Het product is milieubewust omdat de voedingsstoffen haast niet uitspoelen.

Bemesting combineren wij altijd met bodemverbeteraar Biovin. Biovin bevat zeer effectieve organische voedingsstoffen voor planten en miljarden actieve micro-organismen die stikstof binden en weerstand bieden tegen plantbedreigende aandoeningen. Een ander belangrijk punt is dat planten door Biovin makkelijker voedingsstoffen opnemen.

4. Bekalken indien nodig

Bekalk je gras indien nodig. Dit kan de hele winter door. Kalk verhoogt de zuurgraad (pH) en is heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Bij een lage zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans.

Met deze 4 stappen en de extra tip kun je op een makkelijke manier je gazon winterklaar maken. Heb je vragen of advies nodig over je eigen gazon? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen