Voorkom schimmels in je gazon
26 oktober 2017 
0 min. leestijd

Voorkom schimmels in je gazon

We hebben een lange, mooie nazomer met hoge temperaturen en van tijd tot tijd veel regen. Hierdoor blijft het gazon groeien en is te lang gras een groot gevaar voor opkomende schimmels in deze tijd van het jaar.

Maaien

Zorg dat je je gazon nog maait als het nodig is. Bij te lang gras treedt het rottingsproces in werking. Je ziet dan na het maaien direct de schimmelinfecties in het gazon (zwarte plekken, dit zorgt voor onherstelbare schade in je gazon).

Zwarte plekken in gazon

Pré-winter bemesting

Als je gazon aan de gele kant is, geef dan nog een keer de Pré-Winter bemesting met Biovin. Deze doen hun werk nog heel goed zolang de temperatuur rond de 12 graden is.

Geel gazon in de herfst

Als je deze stappen onderneemt, dan is je gazon beter beschermd voor de komende winter.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen