Tips tuin winterklaar maken

Of we het nu leuk vinden of niet, de herfst komt er weer aan. Dalende temperaturen en onstuimig weer, maar ook prachtige herfstkleuren en nazomerdagen. Om je tuin de herfst en winter goed te laten doorkomen, kun je je tuin winterklaar maken.

Planten beschermen

Vorstgevoelige planten moeten beschermd worden tegen de vorst. Bij welke temperaturen je dat het beste kunt doen verschilt per plant. Het is daarom belangrijk om te weten bij welke temperaturen je  je planten echt moet gaan beschermen. Lees hier meer over planten beschermen tegen de kou.

Planten beschermen tegen kou

Tuinplanten poten

Zolang het nog niet vriest, is de herfst de ideale tijd om tuinplanten of vaste planten te poten. De bodem is nog warm van de zomer en de buitentemperatuur is ook nog prima. Als je nu tuinplanten in de grond zet, zullen ze voor de winter nog geworteld zijn en kun je er in het voorjaar volop van genieten. Lees hier meer over vaste planten planten.

Bloembollen planten

Tot de eerste week van december kun je nog bloembollen planten, in ieder geval voordat de eerste vorst begint. Bloembollen zorgen voor een vrolijk en kleurrijk effect in het voorjaar. Lees hier meer over bloembollen planten.

Het gazon in je tuin winterklaar maken

Om je gazon zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, hark je het beste alle bladeren van het gazon. Zo vangt het gras zoveel mogelijk licht en blijft het mooi groen. Zolang het gras groeit kun je het blijven maaien, maar maai het niet te kort. Ook door bodemverbetering en bemesting kun je je gazon goed voorbereiden op de winter. Vraag ernaar in ons tuincentrum of lees hier meer over je gazon winterklaar maken.

Advies winterklaar maken

Heb je vragen over je tuin winterklaar maken? Onze tuinspecialisten helpen je graag op weg. Het is ook mogelijk om onze hoveniers je tuin winterklaar te laten maken. Dit kun je samen doen of helemaal uitbesteden, alles tegen een aantrekkelijk tarief.

> Neem contact op voor meer informatie

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen