5 tips voor het winterklaar maken van je tuin
14 november 2014 
1 min. leestijd

5 tips voor het winterklaar maken van je tuin

Om je tuin de herfst en winter goed te laten doorkomen, kun je je tuin winterklaar maken.

Hierbij 5 tips voor het winterklaar maken van je tuin:

  1. Vorstgevoelige planten moeten beschermd worden tegen de vorst. Bij welke temperaturen je dat het beste kunt doen verschilt per plant. Het is daarom belangrijk om te weten bij welke temperaturen je je planten echt moet gaan beschermen. Lees meer over planten beschermen tegen de kou.
  2. Zolang het nog niet vriest, is de herfst de ideale tijd om tuinplanten te poten en waar gewenst te verplanten. Als je nu tuinplanten in de grond zet, zullen ze voor de winter nog geworteld zijn en kun je er in het voorjaar volop van genieten.
  3. Ook kun je nu bomen, hagen en planten  snoeien. Iedere plant of boom vraagt zijn eigen specifieke snoei. Dit heeft onder andere te maken met vorm, kleur van het blad, bloemen of bessen en natuurlijk de tijd van het jaar.
  4. Om je gazon zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, hark je het beste alle bladeren van het gazon. Ook kun je je gazon bemesten of tuin bemesten.
  5. Voor sterke en gezonde borders hanteren wij een drie-stappenplan: verbeteren, activeren en bemesten. Verbeteren en activeren doen wij door middel van natuurlijke en biologische bodemverbeteraars en bodemactivators.

Tuin winterklaar maken liever uitbesteden?

Onze ervaren hoveniers helpen je graag. Voor veel klanten maken wij de tuin al winterklaar. Wij kunnen voor je snoeien, schoffelen, planten, verplanten, bemesten en je planten beschermen tegen de kou. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen