Fonkelende Amaryllis
06 december 2016 
1 min. leestijd

Fonkelende Amaryllis

Tussen alle feestversieringen in de maand december is er een bloem die zich perfect staande houdt: de fonkelende amaryllis. Een feestje in uw huis met deze langstelige, statige schoonheid.

Familie van de narcis

De amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied. Eigenlijk is het geen amaryllis, maar heet deze bloem Hippeastrum. Dit staat voor ‘ridderster’, verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De bloemblaadjes zijn heel bijzonder en lijken van prachtig fluweel. Qua kleuren zijn ze er in het wit, rood, geel, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel.

verzorgen-amaryllis

Verzorging Amaryllis

Wist je dat het mogelijk is om uw Amaryllisbol weer opnieuw te laten bloeien? Niet? Bekijk de cyclus: Amaryllis weer in bloei. De cyclus vertelt stapsgewijs wat je moet doen om de Amaryllisbol over te houden. Een leuke uitdaging en helemaal niet ingewikkeld.

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid. Ze geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Het is dé perfecte bloem om iemand hart te veroveren. Best leuk om te geven, maar vooral om te krijgen!

Wil je een kerststuk met deze mooie bloem in je huis? Dat kan! Kom naar ons plantencentrum. Er is voldoende keuze!

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen