Amaryllis overhouden (opnieuw in bloei brengen)
23 november 2022 
0 min. leestijd

Amaryllis overhouden (opnieuw in bloei brengen)

Amaryllis weer in bloei

Wist je dat het mogelijk is om je Amaryllis weer in bloei te krijgen? Niet? Bekijk dan onderstaande cyclus. De cyclus vertelt stapsgewijs wat je moet doen om de Amaryllisbol over te houden. Een leuke uitdaging en helemaal niet ingewikkeld.

Stap 1

 • Snijd de uitgebloeide stengel af tot 2 centimeter.
 • Let op! Het blad niet beschadigen.

Stap 2

 • Na 15 mei mag de bloembol naar buiten in een pot of in de tuin.

Stap 3

 • In oktober breng je de amaryllisbol weer naar binnen. Zorg ervoor dat je deze vorstbestendig bewaard.

Stap 4

 • Verwijder het gele blad.
 • Maak de amaryllisbol droog.
 • Pel de bol en de buitenste rokken of verwijder de kleine bollen ernaast.

Stap 5

 • Bewaar de Amaryllisbol koel en donker.

Stap 6

 • Na 2 maanden kan je de Amaryllisbol weer tevoorschijn halen en planten in een pot of vaas.
 • Zorg dat hij op kamertemperatuur staat.

Stap 7

 • De bol bloeit uit tot een prachtige bloem.

Ga er mee aan de slag! Zo kun je ieder jaar weer genieten van deze prachtig, uitbundige bloeier.


 amaryllis-weer-in-bloei-cyclus-1

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Anne
Door

Anne

op 04 Mar 2022

Beste Henny, Ik heb deze bollen op water gekregen, deze zijn nu uitgebloeid, maar hoe kan ik deze in dit geval overhouden? De bloemen heb ik afgesneden.

Reactie plaatsen