arrow_drop_up arrow_drop_down
De 6 beste planten tegen muggen
24 augustus 2017 

De 6 beste planten tegen muggen

Irritant zoemende muggen en jeukende muggenbulten: de zomer brengt ook minder leuke dingen met zich mee. Gelukkig heeft de natuur genoeg oplossingen om ons een handje te helpen. Plant deze planten tegen muggen en ze vliegen gillend weg.

Planten tegen muggen

Deze planten tegen muggen zijn een prachtige aanvulling in je tuin, terras, balkon of de vensterbank. Je kunt ook enkele blaadjes en takjes in je slaapkamer leggen of ze kneuzen en over je huid wrijven.

Goudsbloem tegen muggen

1. Goudsbloem

Op de foto hierboven zie je de Goudsbloem. Dit is een mooie, kleurrijk bloeiende plant met een medicinale werking. Muggen houden absoluut niet van de sterk geurende bloemen.

2. Citroenmelisse en Citroengeranium

Citroenmelisse tegen muggen

Citroenmelisse en citroengeranium ruiken allebei naar citroen. Deze planten staan erom bekend erg goed te werken tegen muggen. Niet voor niets hebben veel muggenwerende middeltjes en producten een citroengeur.

3. Lavendel

Lavendel tegen muggen

Deze mooie paarse plant houdt van een zonnig plekje. De heerlijke geur is effectief tegen muggen.

4. Kattenkruid

Kattenkruid tegen muggen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kattenkruid 10 keer effectiever is tegen muggen dan DEET. Kattenkruid is een woekeraar, dus hou hem een beetje in het gareel als je niet veel ruimte hebt. Houd je niet van katten? Dan kun je kattenkruid beter niet planten, want katten zijn er gek op!

5. Rozemarijn

Rozemarijn tegen muggen

Rozemarijn is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken en bloeit in mei. Muggen vinden dit kruid maar niks.

6. Tomatenblad

Tomatenplanten tegen muggen

Dit is onze persoonlijke topper! Niet veel mensen weten namelijk dat muggen absoluut niet van de geur van tomatenblad houden. Nu hoef je niet je hele slaapkamer vol met tomatenplanten te zetten. Enkele blaadjes op je nachtkastje is al voldoende.

Reactie plaatsen