De 6 beste planten tegen muggen
24 augustus 2017 
2 min. leestijd

De 6 beste planten tegen muggen

Irritant zoemende muggen en jeukende muggenbulten: de zomer brengt ook minder leuke dingen met zich mee. Gelukkig heeft de natuur genoeg oplossingen om ons een handje te helpen. Plant deze planten tegen muggen en ze vliegen gillend weg.

Planten tegen muggen

Deze planten tegen muggen zijn een prachtige aanvulling in je tuin, terras, balkon of de vensterbank. Je kunt ook enkele blaadjes en takjes in je slaapkamer leggen of ze kneuzen en over je huid wrijven.

goudsbloem-tegen-muggen

1. Goudsbloem

Op de foto hierboven zie je de Goudsbloem. Dit is een mooie, kleurrijk bloeiende plant met een medicinale werking. Muggen houden absoluut niet van de sterk geurende bloemen.

2. Citroenmelisse en Citroengeranium

citroenmelisse-tegen-muggen

Citroenmelisse en citroengeranium ruiken allebei naar citroen. Deze planten staan erom bekend erg goed te werken tegen muggen. Niet voor niets hebben veel muggenwerende middeltjes en producten een citroengeur.

3. Lavendel

lavendel-planten-tegen-muggen

Deze mooie paarse plant houdt van een zonnig plekje. De heerlijke geur is effectief tegen muggen.

4. Kattenkruid

kattenkruid-planten-tegen-muggen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kattenkruid 10 keer effectiever is tegen muggen dan DEET. Kattenkruid is een woekeraar, dus hou hem een beetje in het gareel als je niet veel ruimte hebt. Houd je niet van katten? Dan kun je kattenkruid beter niet planten, want katten zijn er gek op!

5. Rozemarijn

rozemarijn-planten-tegen-muggen

Rozemarijn is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken en bloeit in mei. Muggen vinden dit kruid maar niks.

6. Tomatenblad

tomatenblad-planten-tegen-muggen

Dit is onze persoonlijke topper! Niet veel mensen weten namelijk dat muggen absoluut niet van de geur van tomatenblad houden. Nu hoef je niet je hele slaapkamer vol met tomatenplanten te zetten. Enkele blaadjes op je nachtkastje is al voldoende.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen