Maak je borders winterklaar in 4 stappen
16 oktober 2015 
1 min. leestijd

Maak je borders winterklaar in 4 stappen

Je wilt vast dat je borders mooi en gezond de winter doorkomen. Met dit stappenplan kun je je borders winterklaar maken in 4 stappen. Het is niet veel werk en door de juiste producten te gebruiken heb je er lang plezier van.

Borders winterklaar maken in 4 stappen

Met deze 4 stappen zorg je voor sterke en gezonde borders die goed bestand zijn tegen het komende winterweer.

1. Onkruidvrij maken

De eerste stap bij borders winterklaar maken is het onkruidvrij maken van de border. Daarna kun je aan de slag met de bodem.

2. Bodem losmaken

Als dit mogelijk is kun je de bodem in de border beluchten. Je maakt de bodem los met een hark, riek of ander hulpmiddel. Soms is dit niet nodig of niet mogelijk, omdat je border bijvoorbeeld helemaal begroeid met bodembedekkers.

3. Strooi een laagje compost

Na het onkruidvrij maken en het losmaken van de bodem is het tijd voor de volgende stap. Strooi een laagje compost op de bodem. Compost verbetert de bodemstructuur en geeft voeding aan het bodemleven.

4. Bodemverbeteraars toevoegen: Biovin of Terra Fertiel

Een gezonde bodem is de basis van iedere border. Voeg daarom tot slot bodemverbeteraars en activators toe voor een gezond en langdurig resultaat. Biovin en Terra Fertiel zijn hiervoor zeer geschikt.

Biovin bevat zeer effectieve organische voedingsstoffen voor planten en miljarden actieve micro-organismen die stikstof binden en weerstand bieden tegen plantbedreigende aandoeningen. Een ander belangrijk punt is dat planten door Biovin makkelijker voedingsstoffen opnemen. Terra Fertiel is een natuurlijk granulaat op basis van micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten. Het stimuleert de vorming van haarwortels en verbetert de opname van voedingsstoffen. Je kunt Terra Fertiel gebruiken bij structuurproblemen zoals een aangestampte grond, eenzijdig bodemleven, arme grond, lang onder water staan of veel en lang gebruik van kunstmest.

Nu kun je je borders winterklaar maken in 4 stappen. Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies voor je borders? Neem dan contact op of kom gezellig langs, we helpen je graag.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen