De voordelen van een regenbui
12 juli 2017 
1 min. leestijd

De voordelen van een regenbui

Na tijden van warmte en zonneschijn, komen de regenwolken weer tevoorschijn. Is dat een tegenvaller? Nee hoor! De regen brengt genoeg voordelen met zich mee.

Geschenk van de natuur

Regen is iets heel bijzonders, het is een geschenk van de natuur. Zonder regen zouden de bomen buiten niet zo’n mooie, groene bladeren hebben en zouden we niet kunnen genieten van de prachtige bloemen in onze tuinen. Planten zijn dol op regenwater. Hier zit namelijk niet zoveel kalk in als in kraanwater. Je kunt regenwater opvangen in bijvoorbeeld een regenton. Dit is vriendelijker voor je portemonnee en voor het milieu!

Gratis schoonmaakbeurt

De regen is een gratis schoonmaakbeurt van de natuur. Je auto wordt gewassen, de tegels in je tuin worden schoongespoeld en ook je haar wordt gewassen! Regenwater is veel zachter voor je haar, omdat er niet zoveel kalk in zit als kraanwater. Daarnaast geeft de regen een natuurlijke slag in je haren. De paraplu kan dus mooi ingeklapt blijven. 😉

Weg met de hooikoorts

Dankzij de regen loopt de pollendruk af en dus ook je hooikoortsklachten. De regen spoelt de pollen uit de lucht, waardoor de stuifmeelconcentratie een stuk lager is. Dit blijft zo tot wel een paar uur na de regenbui. Het perfecte moment voor een wandeling!

Gezonde lucht

Over wandelen gesproken: wandelen in de regen is juist erg gezond. De regen zorgt ervoor dat je in het ‘nu’ leeft. Het spoelt letterlijk al je zorgen even weg. Het rustgevende geluid van regendruppels en de stilte op straat (de meeste mensen zitten nu binnen) maken dit een zen-moment! Ook de lucht is schoner als het regent, alle stofjes verdwijnen. Daarnaast neemt het zuurstofgehalte ook tijdelijk toe tijdens een regenbui. Ook is het erg leuk voor kinderen om te spelen in de regen. Maak bootjes van bijvoorbeeld kurken, stukjes hout en bladeren en de plas water in je tuin dient als perfecte speelplek!

Bij de eerstvolgende regenbui toch maar even de regenlaarzen aan om naar buiten te gaan…

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen