arrow_drop_up arrow_drop_down

Verbena bonariensis: voor kleur en leven in iedere tuin!

Houd je van een levendige tuin met veel biologisch leven waar het een lust is voor bijen, vlinders en vogels? Kortom… voor iedereen? Dan is de keuze voor een Verbena Boneriensis al snel gemaakt.

Verbena brengt leven in uw tuin

Het mooie paarse kleuren spektakel is niet te missen in uw weelderige pluktuin.

Vlinder vliegen af en aan en u komt tot rust door alleen maar te kijken naar wat deze plant betekent voor het biologische leven in uw tuin.

Bloeiende Verbena

De bloeitijd is lang en de plant geeft een transparante doorkijk aan uw tuin door het kleine opvallende blad. Hierdoor blijft een open structuur in uw bloementuin bestaan wat de mogelijkheid geeft voor hele leuke doorkijkjes naar uw gazon of andere gedeeltes van uw tuin.

Leven voor leven noemen we deze plant ook wel eens, omdat de plant zich volkomen ten dienst stelt voor vlinders en andere insecten.

Deze plant is erg mooi te combineren met grassen, hortensia, delphiniums, anemoon maar ook andere vaste planten tolereren deze zomerbloeier naast zich.

Bloeiende verbena met vlinder

Verzorging

De Verbena heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat ze vragen is een doorlatende bodem en een beetje extra afdekking door verdord blad in de winter.

  • Knip de stengels voor de winter niet af, maar laat de plant volgens de wensen van de natuur helemaal afsterven.
  • De Verbena Boneriensis wordt vrij hoog, maar wilt u een wat lagere variant dan kunt u altijd nog kiezen voor de Verbena Boneriensis Lolliepop. Dit zusje blijft lager, maar heeft verder dezelfde unieke eigenschappen.

Verbena bonariensis geeft kleur en leven aan iedere tuin

Reactie plaatsen