Verbena bonariensis: voor kleur en leven in iedere tuin!
12 juli 2016 
1 min. leestijd

Verbena bonariensis: voor kleur en leven in iedere tuin!

Houd je van een levendige tuin met veel biologisch leven waar het een lust is voor bijen, vlinders en vogels? Kortom… voor iedereen? Dan is de keuze voor een Verbena Boneriensis al snel gemaakt.

Verbena brengt leven in uw tuin

Het mooie paarse kleuren spektakel is niet te missen in uw weelderige pluktuin.

Vlinder vliegen af en aan en u komt tot rust door alleen maar te kijken naar wat deze plant betekent voor het biologische leven in uw tuin.

Bloeiende Verbena

De bloeitijd is lang en de plant geeft een transparante doorkijk aan uw tuin door het kleine opvallende blad. Hierdoor blijft een open structuur in uw bloementuin bestaan wat de mogelijkheid geeft voor hele leuke doorkijkjes naar uw gazon of andere gedeeltes van uw tuin.

Leven voor leven noemen we deze plant ook wel eens, omdat de plant zich volkomen ten dienst stelt voor vlinders en andere insecten.

Deze plant is erg mooi te combineren met grassen, hortensia, delphiniums, anemoon maar ook andere vaste planten tolereren deze zomerbloeier naast zich.

verbena-bonariensis-met-bij-biodiversiteit

Verzorging

De Verbena heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat ze vragen is een doorlatende bodem en een beetje extra afdekking door verdord blad in de winter.

  • Knip de stengels voor de winter niet af, maar laat de plant volgens de wensen van de natuur helemaal afsterven.
  • De Verbena Boneriensis wordt vrij hoog, maar wilt u een wat lagere variant dan kunt u altijd nog kiezen voor de Verbena Boneriensis Lolliepop. Dit zusje blijft lager, maar heeft verder dezelfde unieke eigenschappen.

Verbena bonariensis geeft kleur en leven aan iedere tuin

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen