Top 6 langbloeiende planten in de zomer
18 juni 2023 
3 min. leestijd

Top 6 langbloeiende planten in de zomer

De zomer begint al langzaam in zicht te komen en dan willen we genieten van een bloem- en kleurrijke tuin. Dit creëren we door planten met elkaar te mixen en matchen met als extra voordeel dat de tuin een speeltuin is voor insecten, vlinders en vogels. Welke planten maken juist in de zomermaanden je tuin op zijn mooist? We gaan enkele van deze helden aan je voorstellen, mooie planten die bloeien in juli, augustus, september en zelfs tot ver in oktober. Wie wil dat nou niet

Centaurea m. ‘Amethyst in Snow’

Deze ‘Korenbloem‘ wordt niet hoger dan 50 cm en vindt zijn plaats in iedere tuin, maar doet het ook goed in potten en bakken. De bloemen vallen op door hun vorm, maar ook omdat ze tweekleurig zijn: satijn wit met een paars-blauw hart. Het blad is lancetvormig en heeft een zomerse grijsgroene kleur.

centaurea-m--amethyst-in-snowCentaurea m. 'Amethyst in Snow'

Delosperma c. ‘Jewel of Desert Grenade’ 

Deze plant, met prachtige bloemkleuren, draagt de mooie naam: ‘Middagbloem’. De meest opvallende is het juweeltje met zijn oranje bloem die verloopt naar felrood. De plant blijft laag, staat graag in de zon, door zijn vet-achtige blad vraagt de plant weinig water en de bloeitijd loopt door tot in oktober. Ook in potten en bakken voelt deze plant zich thuis. Heb je liever een minder felle kleur? Kies dan voor zijn broertje met een lichtblauwe bloem.

delosperma-c--jewel-of-desert-grenade

Gaura l. ‘Butterfly Dark Pink’

Onze ‘Prachtkaars’ met zijn roze-rode bloem lokt veel vlinders en insecten en geeft bloemen tot in oktober. Het is een speelse plant die zich vermaakt in iedere border of pot. De plant vraag weinig onderhoud en is zeer stressbestendig als het gaat om droogte en durft de concurrentie met veel planten aan. Saaie hoeken bestaan niet meer in de tuin na het aanplanten van deze ‘Prachtkaars’. Ook verkrijgbaar in het wit en lichtroze.

Heuchera ‘Cherry Cola’

Het meest opvallende ‘Purperklokje’ met roodkleurig blad en rode bloemen. De plant bloeit midden in de zomer en de bloem is fijn van structuur. Omdat de bloem en bladkleur een opvallend mooie match hebben, is de plant nog sprekender. Er zijn nog veel meer soorten te vinden van het ‘Purperklokje’. Ieder met hun eigen bladkleur, variërend van lichtgevend groen tot roze of oranje gevlamd. Durf hier eens mee te matchen en geef je tuin zo het hele jaar door kleur.

heuchera-cherry-colaHeuchera 'Cherry Cola'

Allium ‘Millenium’

De zomerbloeiende ‘Sierui’ gemaakt voor onze vlinders, bijen en hommels in de zomer. De bloei bij deze plant start in juli en loopt door tot september. Makkelijk in onderhoud en de hij wordt maar 40 cm hoog. Het blad is fijntjes en de bloemen staan kaarsrecht op hun fragiele stelen.

allium_paars_leponaAllium 'Millenium'

Astrantia Major ‘Milano’

Een subtiele verschijning in de borders met zijn mooi donkergroen blad en rood-paarse bloemen die van mei tot september doorbloeien. Het ‘Zeeuws knoopje’ heeft graag een zonnige plaats en is heel mooi te combineren met grassen in je borders en potten. De plant vraagt weinig en heeft een hoogte van circa 40-50 cm.

astrantia-major-milano-leponaAstrantia Major 'Milano'

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten planten die je tuin een oase van kleur en groen geven. Kies… Plant… Geniet!


Over de schrijver
Reactie plaatsen