Top 3 Groenblijvende kamerplanten
01 december 2017 
1 min. leestijd

Top 3 Groenblijvende kamerplanten

Kerstboom eruit, kamerplant erin. groen en sfeervolle opvulling van de ruimte. Het zijn sterke planten. Er zijn veel verschillende soorten, dus voor elke woonkamer geschikt.

Waarom een Ficus, kamer Den of Palm in de woonkamer?

Dit zijn groenblijvende planten die prima te verzorgen zijn. Wil je na het opruimen van de kerstboom de leegte opvullen? Kies dan voor een Ficus, Palm of kamer Den! Wil je graag een tijdloze sfeer: ga voor de Ficus. Wil je graag heel weinig onderhoud? Kies ga voor de kamer Den. Kun je niet wachten tot het weer zomer is? Haal de tropische sfeer in huis met de kamer Palm. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere soorten kamerplanten!

Verzorging

  • Zet de kamerplant op een lichte standplaats. Hoe gekleurder het blad, hoe meer licht de plant nodig heeft. Maar zet deze plant nooit in direct zonlicht in de zomermaanden.
  • Om de plant groeikracht te geven, is het verstandig om regelmatig plantenvoeding te geven. Het beste is een keer in de twee weken. Zo blijft het blad mooi en kan de plant groeien.
  • Wordt de plant te hoog of minder mooi? Snoei dan af en toe.
  • Je kunt het beste elk jaar (of soms zelfs elk halfjaar) de potgrond vervangen. Zo zorg je ervoor dat de plant geen voedingsstoffen tekort komt.

De Ficus, kamer Den en kamer Palm zijn een sterke, goed te verzorgen planten. Ook geschikt voor iedereen met niet zo’n groene vingers.

Kamerplanten verzorgen ons ook

Wis je dat kamerplanten de lucht in je woonkamer zuivert? Met een plant in je woonkamer zorg je dus ook voor een gezonde leefomgeving.

Kamerplant Ficus Kamerplant Tuincentrum Wijchen Kamerplant bij Lepona Kamerplanten Tuincentrum

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen