Natuurlijke bestrijding van de Taxuskever en Taxuskeverlarven
20 mei 2015 
1 min. leestijd

Natuurlijke bestrijding van de Taxuskever en Taxuskeverlarven

Nu de bodemtemperatuur stijgt, worden de larven van de taxuskever weer actief. Ze komen dichter naar de oppervlakte en vreten ijverig aan diverse soorten planten. Vooral Taxus, Hedera, Rhododendron, Prunus, Viburnum, Ligustrum, Hydrangea en vaste planten als Sedum en Heuchera zijn erg populair bij de larven.

Wat voor schade richt de Taxuskever aan?

De larven kunnen schade aanrichten, uiteenlopend van lichte wortelschade tot het volledig kaalvreten van de wortels of de stamvoet. Dit kan uiteindelijk leiden tot grootschalige uitval van beplanting.

Taxuskever natuurlijk bestrijden

Heb je last van de larven van de Taxuskever? Dan hebben wij voor je een mooie natuurlijke oplossing om de larven te bestrijden. Taxuskevercompost is een stabiele groencompost met daarin een natuurlijke schimmel die parasiteert op de eitjes, larven, poppen en de kevers zelf.

Wanneer deze met de schimmel in contact komen zullen ze afsterven. Daarnaast brengt deze compost organische stof, voeding en nuttige biologie in de bodem. Hierdoor worden je planten vitaler en weerbaarder tegen ziektes.

Wanneer Taxuskevercompost toepassen?

Het voorjaar is het perfecte moment om de aanwezige larven te bestrijden. Taxuskevercompost kan ook preventief worden gebruikt bij nieuwe aanplant die gevoelig is voor Taxuskever(larven). In beide gevallen volstaat het om de bodem af te strooien met een laag van minimaal 1 cm compost.

Voordeel

  • Bestrijdt alle stadia van de taxuskever
  • Minimaal 1 jaar werkzaam in de bodem
  • Werkt jaarrond, behalve bij vorst
  • Werkt ook tegen rouwmug, witte vlieg en potworm
  • Bevat voeding en bodemleven voor de beplanting
  • Verhoogt het watervasthoudend vermogen
  • Verhoogt de weerstand tegen ziektes

Op dit moment komen taxuskeverlarven veel voor. Het is daarom belangrijk om je planten hierop te controleren. Twijfel je? Maak dan een foto, mail ons deze of kom langs in het tuincentrum. We helpen je graag verder.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen