Lieveheersbeestjes helpen onze planten van de luizen af
29 mei 2015 
0 min. leestijd

Lieveheersbeestjes helpen onze planten van de luizen af

Vandaag hebben we in ons tuincentrum eitjes van lieveheersbeestjes uitgezet in onze planten. Uit deze eitjes komen straks lieveheersbeestjes die ons op een natuurlijke manier helpen met luizen bestrijden.

De eitjes zitten in zakjes met een soort schillen die als bescherming dienen. Ze komen gekoeld binnen en moeten binnen 24 uur bij de stam van een plant met luizen geplaatst worden.

Dit is heel belangrijk, want als de lieveheersbeestjes uitkomen kunnen ze direct gaan eten. Als ze niets te eten hebben, overleven ze het niet.

Vooral onder de luifel van ons tuincentrum werken we graag op een natuurlijke manier, omdat hier heel erg veel vogels zitten. De vogels hebben helemaal geen last van deze natuurlijke bestrijding van luizen. We hangen de zakjes in de plant, je kunt ze makkelijk vastmaken met de touwtjes. Nu is het wachten tot de eitjes uitkomen.

Heb je ook luizen in je tuin en wil je ze op deze natuurlijke manier bestrijden? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen