arrow_drop_up arrow_drop_down
Lieveheersbeestjes helpen onze planten van de luizen af

Lieveheersbeestjes helpen onze planten van de luizen af

Vandaag hebben we in ons tuincentrum eitjes van lieveheersbeestjes uitgezet in onze planten. Uit deze eitjes komen straks lieveheersbeestjes die ons op een natuurlijke manier helpen met luizen bestrijden.

Eitjes van LieveheersbeestjesDe eitjes zitten in zakjes met een soort schillen die als bescherming dienen. Ze komen gekoeld binnen en moeten binnen 24 uur bij de stam van een plant met luizen geplaatst worden.

Dit is heel belangrijk, want als de lieveheersbeestjes uitkomen kunnen ze direct gaan eten. Als ze niets te eten hebben, overleven ze het niet.

Vooral onder de luifel van ons tuincentrum werken we graag op een natuurlijke manier, omdat hier heel erg veel vogels zitten. De vogels hebben helemaal geen last van deze natuurlijke bestrijding van luizen. We hangen de zakjes in de plant, je kunt ze makkelijk vastmaken met de touwtjes. Nu is het wachten tot de eitjes uitkomen.

Luizen bestrijden met lieveheersbeestjes

Heb je ook luizen in je tuin en wil je ze op deze natuurlijke manier bestrijden? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Reactie plaatsen