Fruitstruiken planten | Wanneer, hoe en welke?
05 februari 2020 
2 min. leestijd

Fruitstruiken planten | Wanneer, hoe en welke?

Door het zachte weer (de bodem is nog steeds warm) is het nog steeds mogelijk om planten in je tuin te zetten. Wat dacht je van klein fruit? Zie je jezelf in de zomer al door de tuin wandelen en onderweg snoepen van heerlijke frambozen, kiwi’s, bessen of bramen. Niets is lekkerder dan fruit uit eigen tuin. We nemen je mee in de wondere wereld van het kleine fruit en leggen je graag uit waar je begint, welke soorten er zijn en waar je op moet letten.

blauwe-bessenstruik-fruittuin-lepona

Wat is de beste plek voor fruit in de tuin?

Het aanplanten van klein fruit en andere planten is nog steeds mogelijk door het zachte weer. Maar waar zet je het fruit het beste neer? Houd er rekening mee dat je kiest voor een zonnige plek waar, minimaal de helft van de tijd dat er licht is, in de zomer en herfst de zon schijnt. De fruittuin gedijt het beste bij middag- en avondzon. De zon zorgt voor de suikerontwikkeling van het fruit, zodat het fruit lekker zoet smaakt.

Tip! Zorg dat je bij het aanplanten van fruit, alle struiken zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt zet. Mocht het nodig zijn om ze tijdens het seizoen af te dekken met netten, dan kan je dat op in één keer doen.

fruitsoorten-tuincentrum-lepona-wijchen

Welke fruitsoort(en) kies je?

Het aanplanten van een fruittuin is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar het uitkiezen van de soorten is minstens zo leuk. Er is zoveel keuze. Bij het uitkiezen van de soorten verheug je je ondertussen op de heerlijke oogst. Denk van te voren na over het doel van het fruit in je tuin. Wil je lekker snoepen? Kies dan voor verschillende soorten fruit. Wil je jam maken? Kies er dan voor om meer struiken te planten van één soort. Afhankelijk van welke soorten fruit je gekozen hebt én de plek in je tuin, moet je rekening houden met de plantafstand. Kijk op het etiket wat het advies is of vraag er naar in ons tuincentrum.

Laat je verrassen door de fruitsoorten

We hebben zojuist heel veel verschillende soorten klein fruit binnen gekregen, rechtstreeks van de kweker. Laat je verrassen en inspireren op ons tuincentrum. Heb je vragen wat het beste in jouw tuin past? We helpen je graag op weg. 

 klein-fruit-soorten-tuincentrum-wijchen

Begin met het verbeteren van de bodem

Kan je niet wachten met het aanplanten van je nieuwe fruittuin? Vergeet dan niet om je bodem te verbeteren met de biologische bodemverbeteraar Biovin. Biovin bevat alle nodige stoffen voor een gezonde groei van planten en is met stip de gezondste boost voor elke plant. Voor het beste resultaat gebruik je Biovin in combinatie met de organische bodemactivator Terra Fertiel. Terra Fertiel stimuleert het bodemleven en verbetert hiermee de lucht- en waterhuishouding van de bodem. Terra Fertiel is goed te gebruiken bij structuurproblemen zoals een aangestampte grond, eenzijdig bodemleven, arme grond, lang onder water staan of veel en lang gebruik van kunstmest. De combinatie van Biovin en Terra Fertiel is dé perfecte basis voor een gezonde fruittuin.

Fruitstruiken kopen

We hebben net de mooiste fruitstruiken (klein fruit) binnen gekregen, rechtstreeks van de kweker. Bij Tuincentrum Lepona Tuinarrangeurs ben je aan het juiste adres om topkwaliteit fruitstruiken te kopen en voor persoonlijk advies.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen