Elegante tuin met blauwe conifeer
26 januari 2016 
0 min. leestijd

Elegante tuin met blauwe conifeer

Veel tuinplanten zijn nog in rust en hebben nog geen tot nauwelijks bladvorming. De blauwe conifeer is met zijn sterke bouw en fraaie vorm het hele jaar door een echte blikvanger.

De blauwe conifeer, al zo oud als Perm

Blauwe coniferen vallen onder naaldbomen. Voor zover bekend zijn coniferen de eerste plantengroep die zich zo’n 230 miljoen jaar geleden in de geologische tijdperk Perm met echte zaden voortplanten. Niemand weet precies waar de eerste blauwe exemplaren van de conifeer zijn ontstaan: zowel in Colorado, als in Zweden en in de Russische taiga zijn sporen gevonden die ongeveer even oud zijn. De naam ‘blauwe conifeer’ betekent ‘ kegeldragers’, omdat de zaden in de vorm van een kegelvrucht zitten die te vergelijken is met een dennenappel.

De blauwe conifeer

In het wild kunnen coniferen met gemak 23 meter hoog worden. In de tuin is 15 meter het maximum. De dwergsoorten blijven nog kleiner: tussen de 1 en 3 meter. Met een paar blauwe coniferen krijgt uw tuin meteen weer wat kleur. De kleur van alle blauwe coniferen ontstaat door een speciaal waslaagje op de naalden.

Op zoek naar elegante tuinplanten die het goed doen in hagen, kuipen of solo in de volle grond? De blauwe conifeer is een absolute aanrader door z’n bijzondere kleurelement. Tover je tuin om tot een sprookjes met de zilver-blauwe én groene look.
.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen