Veel tuinplanten zijn nog in rust en hebben nog geen tot nauwelijks bladvorming. De blauwe conifeer is met zijn sterke bouw en fraaie vorm het hele jaar door een echte blikvanger.
De blauwe conifeer, al zo oud als Perm
Blauwe coniferen vallen onder naaldbomen. Voor zover bekend zijn coniferen de eerste plantengroep die zich zo’n 230 miljoen jaar geleden in de geologische tijdperk Perm met echte zaden voortplanten. Niemand weet precies waar de eerste blauwe exemplaren van de conifeer zijn ontstaan: zowel in Colorado, als in Zweden en in de Russische taiga zijn sporen gevonden die ongeveer even oud zijn. De naam ‘blauwe conifeer’ betekent ‘ kegeldragers’, omdat de zaden in de vorm van een kegelvrucht zitten die te vergelijken is met een dennenappel.
De blauwe conifeer
In het wild kunnen coniferen met gemak 23 meter hoog worden. In de tuin is 15 meter het maximum. De dwergsoorten blijven nog kleiner: tussen de 1 en 3 meter. Met een paar blauwe coniferen krijgt uw tuin meteen weer wat kleur. De kleur van alle blauwe coniferen ontstaat door een speciaal waslaagje op de naalden.
Op zoek naar elegante tuinplanten die het goed doen in hagen, kuipen of solo in de volle grond? De blauwe conifeer is een absolute aanrader door z’n bijzondere kleurelement. Tover je tuin om tot een sprookjes met de zilver-blauwe én groene look.
.