arrow_drop_up arrow_drop_down

Hét tuinvakblad voor de consument: de GroenGlossy

Tuinieren is hip en trendy. Maar waar moet je op letten en hoe ga je eigenlijk om met je tuin? Dat is vaak moeilijk. We hebben natuurlijk ‘google’ die alles weet, maar de uiteenlopende informatie streeft toch zijn doel voorbij. Het is te veel, wat het lastig maakt om daar de juiste en gerichte informatie uit te halen. We gaan iedereen dus nog meer helpen door onze adviezen makkelijker, interessanter en gebundeld aan te bieden gericht op jou als consument.

Voordelen van een vakblad 

We kennen het allemaal als trotse planten- en tuinliefhebber: je plant de mooiste bomen, heesters en vaste planten in je tuin, je geeft goed water, vertroetelt ze het hele seizoen, bemest goed, maar toch gaat het mis.

  • De ene plant staat te shinen, terwijl de plant ernaast er triest en verdort bij staat en ze krijgen toch dezelfde behandeling?
  • We willen de tuin snoeien maar er zijn zoveel manieren en iedereen lijkt een andere snoeimethode toe te passen. En welk gereedschap moet ik gebruiken?
  • Het gazon staat vol onkruid terwijl het eerder nog groener was dan bij de buurman?
  • De hele zomer ben je bezig om de planten water te geven, maar ze hangen nog slap?
  • We hebben zo goed opgelet, maar toch worden onze planten opgegeten?
  • De nieuwe tuin ligt klaar om in te planten maar wat kies ik? Moet er nog iets aan de bodem gedaan worden, passen de planten welke ik mooi vind in mijn tuin en welke planten doen het goed in ons toekomstige klimaat?
  • Hoe ga ik om met een tuinontwerp en welke materialen kan ik bij het aanleggen van een tuin het beste gebruiken?
  • Waar vind ik professionals die mij kunnen helpen enz.

We hebben zoveel vragen… eigenlijk willen we het groene vak gewoon een beetje beter leren kennen, zijn we nieuwsgierig naar de nieuwste bomen en planten en willen we weten wat de professionele producten van de toekomst zijn.

De GroenGlossy geeft je groene vingers

Al 100.000 exemplaren zijn naar vele tuinliefheb-bers gegaan. De reacties waren voor ons overweldigend, wat ons weer stimuleert om iedereen te laten meekijken binnen ons vak. We willen je leren wat voor mogelijkheden er zijn om jouw droomtuin te realiseren. Omdat ieder seizoen anders is blijven wij je op alle mogelijke manieren helpen door onze kennis te bundelen op een manier waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Vroeger leerden we kennis is macht, dat geldt ook voor het tuinleven. Als je steeds meer kennis op doet is het machtig om te zien hoe mooi je planten (tuin) erbij staan.

De GroenGlossy is verkrijgbaar op ons plantencentrum, maar ook via onze webshop en andere kanalen kun je het Tuinvakblad bestellen. Het vakblad komt twee keer per jaar uit, in het voorjaar en in het najaar. Dé periodes waarin we massaal de tuin in gaan. Wil je het blad cadeau doen, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Hoe meer lezers, hoe groener onze tuinen worden en blijven.

Het tuinvakblad de GroenGlossy najaar

Met een trots tintje

Deze blog ziet er wat anders uit dan je gewend bent. Misschien mis je de actuele tips, maar we kunnen iedereen geruststellen… tips zullen er blijven komen om je te helpen met tuinieren. Het is nu planttijd en ook kunnen veel planten al gesnoeid worden. Let er bij het snoeien op dat je met schoon en scherp gereedschap werkt. Dit voorkomt te grote wonden aan bomen en planten. Vind je het nog te vroeg om te snoeien, het is helemaal niet erg om nog even te wachten zolang de temperaturen aan de hoge kant zijn.

Geniet van de eerste najaars kleuren, vul je tuin daar waar nodig aan en geef alvast wat wortelactivators aan je planten (en je gazon). Ze maken er juist nu dankbaar gebruik van.

Tip! Gebruik je tuinschrift om alles te noteren, zodat je het hele jaar door tuinoverzicht houdt.

Wist je dat onze tuinadviezen in het najaar wekelijks te vinden zijn in diverse kranten zoals De Wegwijs, de Maas & Waler, Het Gemeentenieuws en Weekblad Arena?  Maar je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief voor handige en praktische tuintips of volg ons op Facebook of Instagram.

Reactie plaatsen